Публікація

Чи буде кінець подвійному ліцензуванню для телеканалів та радіостанцій?

Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, транспорту, житлово-комунального господарства і зв’язку рекомендує Верховній Раді прийняти у другому читанні проект закону про внесення змін до Закону України “Про радіочастотний ресурс” у новій редакції, поданий народними депутатами Ю.Луценко, В. Пустовойтенко, О. Зінченко, М. Томенко та ін.

 Автори законопроекту зазначають, що підставою для розроблення законопроекту є потреба вирішення проблемних питань, які існують у сфері управління і використання радіочастотного ресурсу України. Оскільки ефективність використання радіочастотного ресурсу суттєво впливає на розвиток телекомунікацій, телебачення та радіомовлення.

Законопроектом передбачено вдосконалення правової основи використання радіочастотного ресурсу України, чітке визначення прав, обов’язків і відповідальності органів державної влади, які здійснюють управління і регулювання в цій сфері, та фізичних і юридичних осіб, які використовують та/або мають намір використовувати радіочастотний ресурс України.

Під час роботи над проектом закону народними депутатами було опрацьовано 238 поправок та зауважень. Врахування їх Комітетом дозволило суттєво поліпшити зміст законопроекту, наблизити його до форми закону прямої дії, досягти максимально можливої однозначності тлумачення як термінології, так і базових положень законопроекту, а також зробити як можна простішими і прозорішими процедури оформлення документів.

Члени Комітету переконані, що прийняття законопроекту дозволить ефективно використати радіочастотний ресурс України та збалансувати інтереси користувачів радіочастотного ресурсу.

Головною ознакою вказаного законопроекту є скасування подвійного ліцензування телерадіоорганізацій, які повинні отримувати тільки одну ліцензію, що видається національною радою України з питань телебачення та радіомовлення.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: