Публікація

Чому до страсбурзького, а не в українські суди звертаються наші співвітчизники?

Президент України Леонід Кучма доручив Міністру юстиції за участю Верховного Суду України вивчити причини незадовільного стану роботи українських судів.

“Низька ефективність Феміди привела до того, що населення втрачає довіру до судів”, – сказав Президент України Леонід Кучма у своєму виступі на Всеукраїнській нараді з проблем боротьби з організованою злочинністю і корупцією та захисту прав людини.

Про це свідчить велика кількість звернень громадян України в Європейський суд по правах людини, особливо торік. “Чому до страсбурзького, а не в українські суди звертаються наші співвітчизники?”, – поставив Президент питання учасникам наради.

“Судова тяганина, що дотепер ховалася, останнім часом набула відкритості”, – також наголосив Президент.

Як повідомлялося раніше, Президент України Леонід Кучма доручив Міністерству юстиції за участю керівників судової системи, прокуратури, митниці та фіскальної системи підготувати на початку 2004 року спеціальну нараду з питань реформування судової системи. Доручення було дано в ході робочої зустрічі Леоніда Кучми з Міністром Юстиції Олександром Лавриновичем, що відбулася в грудні 2003 року.

Насправді виглядає дивним, коли в країні робиться все можливе для створення залежного та упередженого суду і при цьому робляться абсолютно протилежні заяви.

Секретаріат Ради українських правозахисних організацій

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: