Публікація

Чернігівські студенти теж під тиском

Сьогодні Чернігівська обласна організація Української Студентської Спілки звернулися до Міністра освіти та Голови Чернігівської облдержадміністрації з приводу фактів адміністративного тиску на студентів Ніжинського педуніверситету імені М. Гоголя в зв’язку в виборчою кампанією.

За їх повідомленням ректор НДПУ імені М.Гоголя Яковець В.П. на зустрічі з викладацьким складом заявив про неприпустимість проведення політичної агітації під час передвиборчої кампанії у стінах його вузу. Дане твердження пана ректора обмежує конституційні права студентів і не відповідає вимогам Закону „Про вищу освіту в Україні”, який забороняє лише створення осередків політичних партій у навчальних закладах.

Про цей випадок вже зазначала Міжнародна Гельсінська федерація з прав людини у своїй заяві де зокрема йшлося про те, що „Міжнародна Гельсінська федерація також отримала звіти студентів університету яких декани університету змушували підтримувати пана Януковича та уникати відвідування виборчих мітингів опозиційних кандидатів (наприклад, Ніжинський педагогічний університет в Чернігівській області).” 

„У разі подальшого порушення конституційних прав студентів ми залишаємо за собою права вдатися до адекватних дій, щоб захистити свою громадянську гідність,” – йдеться в заяві Української Студентської Спілки.   

РУПОР.org

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: