Публікація

Черкаський правозахисний центр запроваджує моделі співпраці між поліцією та громадою

14 вересня у Черкасах відбувся тренінг для дільничих Національної поліції.

Якою має бути співпраця поліції та громади? Як дільничні поліції мають інформувати населення про їх права та захищати їх?  Ці теми стали основними  на тренінгу для дільничних поліції, що відбувся на Черкащині. Тренінг є складовою частиною проекту з налагодження комунікації між поліцією та громадою у Черкаській області. Попередньо правозахисники провели роботу з керівництвом Головного управління Національної поліції у Черкаській області, органами місцевого самоврядування та Службою зайнятості у питаннях підвищення безпеки у громадах.  Було виявлено необхідність залучення до даного процесу дільничних поліції, які безпосередньо контактують з населенням.

21751656_1963194643952983_7994936354385745603_n

Тренер Наталія Козаренко навела закордонні та національні приклади комунікації між громадою та поліцією, які необхідно запровадити у майбутньому на рівні громад Черкаської області. Також вона розповіла про приклади співпраці між поліцією та неурядовим організаціями щодо розбудови систем безпеки на місцевому рівні. Учасники виявили зацікавленість у запровадженні даного напрямку своєї роботи, а отже надалі будемо разом започатковувати різні моделі комунікації між громадою, поліцією та органами місцевої влади задля підвищення рівня безпеки у громадах.

Ще одним важливим напрямком роботи з національною поліцією, який вже започатковано організацією, є зміна інформаційної політики у поліції, підвищуючи рівень доступу населення до інформації про свої права безпосередньо в правоохоронних органах. Черкаський правозахисний центр підготував Інформаційно-просвітницькі матеріали для розміщення в усіх дільничних пунктах поліції Черкаської області. Тож відтепер громадяни матимуть змогу безпосередньо у дільничного отримати всю необхідну інформацію про свої права та механізми їх захисту.

21752248_1963194673952980_3662570147235809932_n

Черкаський правозахисний центр було створено на базі громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Черкасах.

Проект «Посилення спроможності громад Черкаської та Херсонської областей впливати на роботу поліції з метою імплементації та прискорення реформи правоохоронної системи» реалізується за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів в рамках програми «Матра».

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: