Публікація

Черкаська приймальня УГСПЛ продовжує працювати з дітьми та навчати їх правам людини

Грудень 2016 року не став винятком. До Дня прав людини громадська приймальня Української Гельсінскьої спілки з прав людини провела два інформаційно-просвітницьких заходи з дітьми у Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва ім. В. Симоненка та Черкаській загальноосвітній школі № 32.

Черкаська приймальня УГСПЛ приділяє багато уваги роботі у сфері неформальної освіти в навчальних закладах м. Черкаси за темою права людини та права дітей. Так, до Дня прав людини у грудні було проведено навчання у Черкаській обласній бібліотеці для юнацтва ім. В. Симоненка та Черкаській загальноосвітній школі № 32.

«З дітьми працювати одне задоволення, особливо якщо їх навчати їхнім правам. Діти з зацікавленістю слухають про історію виникнення прав людини, їх еволюцію. Під час наших зустрічей ми розбираємо види прав, як їх розуміти та як ними користуватися. Завжди на заходах з дітьми закріплюємо їх знання шляхом проведення інтерактивних занять. Це надає змогу не просто прослухати навчальний матеріал, а й осмислити та задуматися над темою», — розповідає координатор Черкаської приймальні УГСПЛ, юрист Тарас Щербатюк.

112

Безумовно — донесення до дітей інформації про права людини взагалі, та дитини зокрема, є дуже важливим елементом у виховному процесі. Знання, які отримують учні під час таких занять, можуть використовуватися і у повсякденному житті.

«При порушенні прав діти вже розумітимуть, які саме права порушуються та як себе захистити від цього, оскільки під час занять ми також намагаємося донести інформацію про механізми захисту та надаємо контакти правозахисників та держаних служб, які опікуються дітьми», — зауважує Тарас Щербатюк.

Захист прав дітей є одним із пріоритетних напрямків приймальні, тому юристи приймальні й надалі будуть доносити інформацію до дітей. У найближчих планах також проведення навчальних заходів з вчителями та працівниками навчальних закладів.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: