Публікація

Били і робили фото на пам’ять

“Бий невинних, щоб винні боялися”. Напевно, такою варіацією на відоме прислів’я керувалися інспектори міської ДАІ у випадку з Дмитром Дектярем. Чим після них керувалися працівники Ленінського райвідділу міліції Кіровограда, сказати важко, але Діма стверджує, що їм було дуже весело, дивлячись на його запухле від побоїв обличчя. В декого навіть вистачало цинізму пропонувати йому самому вибирати спосіб катувань і при цьому усміхатися на камеру. Найголовніше ж, що пересічні кіровоградці не можуть почуватися захищеними навіть на власному подвір’ї завдяки тим, хто мав би забезпечувати їхнє конституційне право на недоторканність житла.

Як розповів у редакції потерпілий, стався цей інцидент у середу ввечері. До нього того дня завітав колишній співробіник. Трохи випили, зізнається Дмитро, тому гість про всяк випадок вирішив загнати своє авто до двору. Коли ж здавав назад, зачепив автівку Дмитрового сусіда. Полюбовно домовитися про відшкодування із власником автомобіля не вдалося, він наполіг на виклику ДАІ. Водій-невдаха запанікував, тож Діма запропонував віддати йому ключі від машини і зачекати на приїзд ДАІ в будинку.

Яким же було здивування господаря, коли через якийсь час побачив на порозі відразу п’ятьох даїшників. Ті по-хазяйськи зайшли просто до оселі і почали вимагати ключі. Обурений Дмитро поцікавився, хто їм дозволяв заходити до будинку. Зав’язалася суперечка. Щоб не вдаватися до пояснень, чому зайшли на територію приватного домоволодіння без дозволу господаря і санкції суду, стражі порядку вдалися до сили. Один з них дав команду: “Ламайте його!”, решта з готовністю її виконали. Заламали Дмитру руки, витягли на подвір’я і почали лупцювати. Били старанно, так що потерпілий час від часу непритомнів. У такому стані його затягли до автомобіля патрульно-постової служби. Пепеесники ж доставили молодого чоловіка у Ленінський райвідділ міліції.

Дмитро поцікавився у працівників райвідділу причиною його затримання, але ті пояснили так, як і даїшники. Один притис черевиком голову до підлоги, інші лупцювали ногами. А коли Дмитро вже мало не плакав від безсилля, запропонували влаштувати йому “вертоліт”. Напевно, йшлося про якусь тортуру, та міліціонери змилостивилися. В цей же час до кабінету, в якому все це відбувалося, заходили охочі посмакувати видовищем, сміялися з Діминого напухлого обличчя, пропонували усміхнутися для фото на пам’ять.

Дружину сповістили про те, що чоловік у міліції, серед ночі, але не сказали, де саме. Тож Світлані довелося це з’ясовувати через знайомих. Близько третьої години ночі вона забрала його додому та викликала «швидку». Лікарі після спілкування Дмитра з правоохоронцями констатували у нього наявність черепно-мозкової травми, струс мозку, численні синці, забої і садна.

У п’ятницю ми кілька разів телефонували начальнику Ленінського райвідділу міліції та виконуючому обов’язки міського відділу ДАІ, але спроби почути їхні коментарі не увінчалися успіхом. Нам не вдалося застати їх на місці. Сподіваємося, що вони все ж таки дадуть оцінку діям своїх працівників. Це має зробити і прокуратура, куди наступного ж дня Дмитро звернувся з відповідною заявою.

На фото сліди від побоїв

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: