Публікація

„Братство” виступає за введення 10-ти відсоткового податку та торгує футболками з образами Ісуса Христа

Вчора, 24 травня, з дев’ятої годину ранку на головному Майдані міста Києва розгорнулась акція „За красиву Україну”, яку організувала Всеукраїнська політична партія “Братство”. Біля пам’ятнику Кию, Щеку, Хориву та сестрі їх Либіді встановлено декілька наметів, за інформацією сайту “Братства” кількість мешканців наметового містечка складає 40 осіб. Це, в основному члени самого „Братства”, а також Опозиційного блоку.

На тротуарі поблизу проїжджої частини стоїть великий автобус, на якому встановлена апаратура для програвання музики, колонки, мікрофони та прапори „Братства”. Музика грає постійно, але репертуар дещо дивний. Здаля можна зрозуміти, що молодь зібралась для декларування своїх вічних цінностей, а саме „Наркотики, секс та рок-н-ролл”, але потім вуха починає різати російська попса та пісні, які зараз дуже популярні на радіо „Шансон”. Ввечері навколо табору зібралась невелика тусовка, але в основному від нічого робити та з цікавості. Дещо далі, біля входу в метро Хрещатик більшу тусовки зібрали виконавці спортивного танцю.

В організаційному наметі члени партії безкоштовно роздають газету „Опозиція”. На першій сторінці можна прочитати вірш Ред.’ярда Кіплінга „Лист батька”, а внизу на тій же сторінці співається гімн маленькій країні Монако, на яку пропонують рівнятися члени „Братства”, адже там місцеві Князі відмінили податки і країна розквітла зі страшною силою. В газеті нічого не поясняється, що саме пропонує „Братство” для того. Щоб зробити Україну красивою, не можуть нічого про це сказати і самі учасники акції. Натомість учасники акції тримають в руках плакати „Проти репресій і репресивних податків!” та „Революція закінчилася? Вона тільки починається!”. Виявляється, що красивою Україна стане тоді, коли скасують податки.

Через гучномовці на агітаційному автобусі лунають вимоги Братства. Одна з вимог – повне скасування оподатковування в Україні та введення єдиного 10% податку. Цікавим є аргумент щодо цієї вимоги – всі християни повинні платити податки відповідно до Біблії – десятину. Але як вмовити платити 10-ти відсотковий податок, мотивуючи це тільки тим, що це десятина, людей іншого віросповідання члени „Братства” не повідомляють. Можливо вони будуть платити стільки ж, скільки зараз, як покарання за те, що не в того бога вірять, або не будуть платити взагалі. Якщо ні, то з економічної точки зору досить невигідно бути християнином і першою хто почне потерпати від прийняття такого рішення – це православна церква. Адже її паства буде розповзатись по іншим релігіям. Досить нелогічно, зважаючи на те, що на червоно-чорному прапорі „Братства” зображений образ Ісуса Христа, роботи Олександра Ройтбурда. Такий образ, але зображений на майках червоного та чорного кольору можна придбати у учасників акції за 100 гривень

Також цікаво, після розгрому наметового містечка біля стін міської адміністрації, чи не заважає ця акція меру міста. Здається що ні, адже, як повідомили на сайті „Братства”, вранці, 25 травня, до агітаційного автобусу підійшов міліцейський наряд, правоохоронцям стало сумно, і вони попросили ввімкнути музику. Скільки буде тривати акція – учасники не знають, а на запитання кореспондента „Рупора”, хто вирішує скільки триватиме акція – учасники акції відповідати відмовились.

Більш близькою до реалізації гасла „За красиву Україну!” була проведена 20 травня 2005 р. у Харкові акція протесту в рамках кампанії “Брудне місто”, що покликана звернути увагу громадськості на проблему невивезення сміття з міста з вини районної влади.

У номінації „Найбрудніший район” перше місце посів Червонозаводський, біля райради якого й була проведена акція під гаслом „Чиновник, убери Харьков или убирайся вон!”.

Активісти „Братства”, одягнені в костюми хімічного захисту, вимагали від влади негайно вжити заходів щодо порятунку навколишнього середовища, оскільки на сьогоднішній день у районі склалася загрозлива екологічна ситуація. На жаль, цього разу керівники району не виявили бажання поспілкуватися з учасниками акції. Чого не можна було сказати про працівників правоохоронних органів. Міліціонери всіляко намагалися перешкоджати проведенню акції, вимагали припинити її, і навіть намагалися відібрати мегафон.

На завершення акції біля сходів районної ради червоною фарбою був намальований символ токсичної небезпеки, щоб чиновники кожного дня пам’ятали: ходити вулицями неприбраного Харкова – небезпечно для здоров’я.

фотографія www.bratstvo.info

Віра Засулич,

РУПОР


Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: