Публікація

Більшість українців впевнена, щоб зробити кар’єру – потрібно бути корумпованим

До такого висновку дійшли соціологи під час проведення дослідження «Соціальна нерівність в оцінках населення України». Фахівці опитали 2012 респондентів старше 18 років, які постійно проживають на території України.

Результати опитування показали, що українці незадоволені всім. Владою, освітою, медициною, оплатою праці тощо. Вони вважають, що уряд має зменшувати різницю між особами з високими та низькими доходами, і визначають політику виконавчої гілки недостатньо «популістською».

За результатами дослідження тільки 16% опитаних вважають, що їх заробітна плата є саме такою, на яку вони заслуговують. Інші переконані – їх труди не оцінені належним чином.

А от зарплати міністрів зависокі, вважають українці і воліють скоротити їх майже в три з половиною рази.

Наступні фактори, є необхідними для наших співвітчизників, аби досягти успіху в житті: (перелічено в порядку важливості):

1. хороша освіта;

2. особисті зв’язки;

3. важка та сумлінна праця;

4. наявність власних амбіцій та честолюбство;

5. ресурси родини

Проте перший і найважливіший, за думкою громадян, фактор  – «хороша освіта» є важко досяжним. Зокрема більшість опитаних українців (64%) вважає, що лише багаті люди можуть дозволити собі сплачувати за навчання в університеті. І тільки 29% вважають, що в Україні кожен має рівні шанси для вступу до ВНЗ.

Також більшість опитаних громадян упевнені: щоб зробити кар’єру в Україні та просуватися до вищих посад, треба бути корумпованим.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: