Публікація

Безпека громадян на Черкащині не цікавить обласну владу?

До такого висновку прийшли представники УГСПЛ на Черкащині після проведення круглого столу в обласній державній адміністрації 17 листопада 2017 року.

Цікаво, що це вже другий круглий стіл з питань безпеки та взаємодії органів влади, громадськості та поліції, який організовує Черкаський правозахисний центр із Головним управлінням Національної поліції у Черкаській області.

23659521_1994369617487423_7518532460033738622_n

На жоден з круглих столів представники обласної влади не з’явились, посилаючись на свою зайнятість.
Попри зазначені дії обласної влади, на круглий стіл зібралися організації учасників АТО, представники головного управління Національної поліції у Черкаській області разом з керівником Валерієм Лютим та правозахисники.

Головною темою круглого сталу було питання налагодження взаємодії між представниками громадськості, поліції та органів влади у напрямку підвищення рівня безпеки на місцевому рівні, використовуючи національний та міжнародний досвід.

Про можливі форми співпраці та взаємодії розповіла експерт Української Гельсінської спілки з прав людини Наталія Козаренко.

23755448_1994369717487413_7854254276521977883_n

Зокрема йшла мова про діючі проекти Community Policing:

– «Шериф» у Херсонській області;

– Самбірський проект на території Львівської області;

– Створення муніципальної поліції;

– Міжнародні форми співпраці громади та правоохоронних органів.

Запровадження даних проектів можливе при фінансуванні зі сторони органів місцевої влади, які з невідомих причин не виявляють зацікавленості у запровадження даних форм співпраці.

Попри відсутність бажання органів влади вирішувати ці питання, на круглому столі було досягнуто домовленості між Черкаським правозахисним центром, організаціями спілок учасників АТО та Головним управлінням Національної поліції у запровадженні пілотних проектів на території області та спільних діях з підвищення рівня безпеки.

Довідкова інформація: метою проекту, який реалізується Черкаським правозахисним центром разом з БФ «Фонд милосердя та здоров’я» є проведення аналізу стану запровадження реформи правоохоронних органів у Черкаській та Херсонській областях та започаткування форм співпраці між громадою, поліцією та органами місцевого самоврядування. Необхідність у реалізації проекту є виникла враховуючи відсутність взаємодії між поліцією, громадою та органами місцевого самоврядування, що призвело до зниження рівня безпеки у населених пунктах Черкаської області.

Черкаський правозахисний центр активізує роботу у даному напрямку, запроваджуючи дієві моделі співпраці між сторонами на території Черкаської області.

Проект «Посилення спроможності громад Черкаської та Херсонської областей впливати на роботу поліції з метою імплементації та прискорення реформи правоохоронної системи» реалізується за фінансової підтримки Посольства Королівства Нідерландів в рамках програми «Матра».

Фото заставки - Управління охорони здоров’я Черкаської ОДА

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: