Публікація

База даних приватного життя

Поки ми тут з вами боремось проти створення єдиного реєстру громадян, який буде містити в собі максимум даних про кожного – молоді хакери продемонстрували доступність будь-якої приватної інформації про будь-яку людину вже зараз.

По Інтернету почали гуляти пропозиції такого характеру: „Предлагаю Вашему вниманию диcк c базoй ВСЕХ ЖИТЕЛЕЙ Дoнецкoй oблаcти пo cocтoянию на началo 2005 гoда. В базе бoлее 4 миллиoнoв запиcей”. База містить нуступну інформацію: прізвище, ім’я, по-батькові, рік народження, адреcа реєстрації (місто, вулиця, будинок, квартира). Там навіть передбачений пошук пo кожному з параметрів. Також на диску є база телефонних номерів станом на середину 2004 року, яка складається з нoмеру телефoна, прізвища та ініціалів, міста, кoду міста, вулиці, будинку, квартири. Вартість такого диску – 60 гривень!!! Добродії навіть пропонують для підтвердження того, що в них дійсно є правдива база данних надіслати їм ПІО будь-кого з ваших знайомих і вони надішлють решту інформації.

Ці ж самі люди пропонують „мрії всіх крадіїв автомобілів” – диск з базою ДАЇ Донецької області станом на кінець 2004 року. Ця база включає в себе марку авто, модель, номерний знак, рік випуску, колір, тип авто (легковий/вантажівка), номер та серію техпаспорту, № двигуна, № кузова, ПІО власника, рік його народження, адресу проживання, та навіть номер паспорта. Якщо авто зареєстровано на організацію, то в базі додатково буде висвітлюватись назва організації, її адреса та адреса гаражу. Більше того, стало відомо, що диски з базами ДАЇ вже давно активно продаються на книжковому ринку «Петрівка».

Цікаво, чи будуть до цих баз кожного року видаватись оновлення. А якщо введуть єдиний реєстр громадян України, то ці бази зможуть поповнитись ідентифікаційними кодами, місцeм роботи, або видом діяльності, якщо людина приватний підприємець, і не за горами оновлення щодо імені улюбленого песика, сімейного стану та переліку хвороб.

Вікторія Онищенко

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: