Публікація

Апробуємо Місцевий індекс прав людини!

Місцевий індекс прав людини — це міні-проект Української Гельсінської спілки з прав людини, спрямований на підтримку реформи децентралізації.

Ми завершуємо розробляти механізм моніторингу системи індикаторів, які характеризують ставлення місцевого самоврядування до вирішення проблем місцевого рівня з позиції прав людини.

До розробки системи моніторингу долучилась група експертів з різних галузей прав людини та діяльності місцевого самоврядування. Ми опрацювали сучасні міжнародні моделі прав людини та їх оцінювання; узагальнили кращі іноземні та вітчизняні практики моніторингу прав людини на місцевому рівні; врахували специфіку розвитку повноважень місцевого самоврядування в процесі реформи.

На цьому етапі важливо побачити, як спрацює система індикаторів наживо, безпосередньо у населених пунктах. Такими були обрані місто Ужгород та с. Білозір’я Черкаської області.

Ужгород
Ужгород

За нашим задумом проводити такий моніторинг зможуть місцеві активісти відібрані Спілкою, а також додатково підготовлені. До апробації ж були залучені одні з розробників інструменту – представники громадських приймалень УГСПЛ у Закарпатській та Черкаській областях.

Білозірська ОТГ
Білозірська ОТГ

Апробація моніторингу розпочата, будемо інформувати про її результати.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: