Публікація

Антисеміти знову програли – як і в 45-му

Напередодні Дня Перемоги МАУП програв чергову судову справу – цього разу Шевченківський райсуд Києва відмовив цьому вузу у задоволенні позову до групи українських інтелігентів: Мирослава Поповича, Станіслава Кульчицького, Юрія Шаповала, Ярослава Яцківа, Олександра Майбороди, Наталії Яковенко, а також освітянської газети „Світ”.


МАУП вимагала 11000 грн. моральної шкоди від авторів заяви української інтелігенції „Проти ксенофобії, за європейську Україну”, намагаючись спростувати, що „невеличка група маргіналів, переважно пов’язаних із Міжрегіональною академією управління персоналом й асоційованими з нею структурами, під прикриттям псевдо-патріотичної риторики намагалася ствердити в очах світу, здавалося б, давно розвінчаний стереотип України як заповідника ксенофобії” та інші аналогічні висловлювання.


Оскільки МАУПу останнім часом у судах не щастить, академія постійно змінює своїх судових представників. Раніше в аналогічних справах МАУП представляли департамент договірно-правової роботи МАУП, департамент правового захисту МАУП, юридична фірма „Ілляшев і партнери”. Цього разу МАУП найняла адвоката В. Зубчевського, але, як бачимо, на результат судового розгляду це все одно не вплинуло.


Інтереси української інтелігенції у суді представляв адвокат Вячеслав Якубенко, за плечима якого близько 10 справ проти МАУП. Правова допомога надавалася в рамках Фонду стратегічних справ Української гельсінської спілки з прав людини за підтримки Інституту відкритого суспільства (Будапешт).


За словами В. Якубенка, останнє судове рішення ще раз підтвердило, що антисемітизм є чужорідним для українського народу, він відторгається як суспільством в цілому, так і судовою системою; наступним кроком має стати удосконалення механізму притягнення до кримінальної відповідальності за розпалювання національної ворожнечі.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: