Публікація

Аналіз захисту від катувань та поганого поводження в Україні у 2016 році

До вашої уваги розділ звіту правозахисних організацій «Права людини в Україні – 2016»

Розділ щорічної доповіді правозахисних організацій «Права людини в Україні»присвячений захисту від катувань та поганого поводження, підготувала Ганна Овдієнко, юрисконсульт Харківської правозахисної групи.

Серед загальних проблем, висвітлених у матеріалі – низький рівень забезпечення медичною допомогою у закладах пенітенціарної системи, екстрадиція іноземців до країн, де їх життю та здоров’ю загрожує небезпека, а також катування затриманих у відділках поліції. Як важливий підкреслений аспект тотальної недовіри до правоохоронних органів.

У якості ілюстративних випадків жорстокого поводження Ганна Овдієнко приводить ситуації із побиттям затриманого на Кіровоградщині та свідка на Харківщині; катуванням у Чернігівському СІЗО; ненаданням медичної допомоги засудженим, хворим на СНІД, туберкульоз та тим, хто потребує негайного хірургічного втручання; неналежними умовами тримання під вартою та низку інших. Зокрема, проаналізовані випадки, що мали місце на тимчасово окупованих територіях, в тому числі щодо мирних жителів.

Записати
фото зі звіту “Ті, що пережили пекло” Коаліції правозахисних організацій “Справедливість заради миру на Донбасі”

У даній статті авторка аналізує практику Європейського суду з прав людини, а також практику національних судів та правоохоронних органів. Окрема увага присвячена справі волинських фальсифікаторів, яка мала місце у грудні минулого року. У висновку представлено низку спеціальних рекомендацій.

З відповідним розділом звіту детально можна ознайомитись за посиланням.  

Публікація доповіді здійснюється в авторській редакції та постійно оновлюється

Публікація здійснюється за підтримки Посольства Швеції в України

Фото взяте зі звіту “Ті, що пережили пекло” Коаліції правозахисних організацій “Справедливість заради миру на Донбасі”. Фото заставки – grom-che.com

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: