Публікація

Аналітик УГСПЛ Алла Блага розповіла студентам-міжнародникам про причини та шляхи попередження насильства в сім’ї

Що таке насильство в сім’ї? Які ризики виникнення насильства мають місце на різних етапах життєвого циклу сім’ї? Які ознаки свідчать про наявність домашнього насильства? Які обсяги цього явища в Україні? Чим викликані коливання статистичних даних щодо насильства в сім’ї в нашій державі? Які основні фактори домашнього насильства? Які правила конструктивного вирішення конфліктів між членами сім’ї? 

Ці та інші дискусійні питання обговорювались 20 листопада 2017 року під час зустрічі аналітика УГСПЛ Алли Благої зі студентами Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка, яка відбулася за ініціативи студентської ради інституту.

IMG_20171120_141016

Студенти-міжнародники вкотре засвідчили високий рівень знань у сфері прав людини та проявили зацікавленість у проблемах протидії різним видам насильства в сім’ї. До речі, звертаємо увагу наших читачів, що 25 листопада розпочинається щорічна акція «16 днів проти насильства», яка була ініційована у 1991 році Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства. Акція починається у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок і далі охоплює наступні важливі дати:

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.

Закінчується кампанія 10 грудня, у Міжнародний день прав людини.

Нагадуємо також, що з 24 листопада 2017 року Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації, яка є цілодобовою, анонімною, конфіденційною та безкоштовною, працюватиме за номерами 116 123 та 0 800 500 335.

Дякуємо усім, хто брав участь в обговоренні та запрошуємо на наступні зустрічі з представниками аналітичного напрямку УГСПЛ: 21 листопада – з Богданом Мойсою, 24 листопада – з Олегом Мартиненком. Приходьте, буде цікаво!

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: