Публікація

Аналітичний звіт УГСПЛ «Права дитини і психічне здоров’я» (оновлений)

У звіті проаналізовано дотримання прав дітей у стаціонарних закладах охорони здоров’я та соціального захисту

Видання присвячене аналізу забезпечення прав дітей із проблемами психічного здоров’я у відповідності із міжнародними стандартами. У звіті приділено увагу міжнародним та регіональним документам із прав людини та прав дитини, міжнародним стандартам, зокрема стандартам професійних міжнародних організацій щодо забезпечення прав дітей із психо-соціальними порушеннями. Із точки зору досягнутого Україною прогресу в імплементації міжнародних зобов’язань проаналізовано національне право та окремі практичні аспекти його застосування. Оглянуто становище дітей із проблемами психічного здоров’я, які перебувають у дитячих відділеннях психіатричних лікарень та є вихованцями дитячих будинків-інтернатів.

Ознайомитись із публікацією можна за посиланням

Автори: А. Блага, Н. Алексеєва, Р. Імереллі, К. Казачинська, Б. Мойса, Є. Павлова, С. Шум / Українська Гельсінська спілка з прав людини. — К.: Румес, 2017 — 52 с.

Ця публікація підготовлена та видана в рамках проекту «Права людини понад усе» Української Гельсінської спілки з прав людини за фінансування Міністерства міжнародних справ Канади. Погляди та інтерпретації, представлені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди Міністерства міжнародних справ Канади чи Уряду Канади.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: