Публікація

Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров на свободі

Заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз та Ільмі Умеров, яких окупаційна влада засудила в Криму, помилувані та видані Туреччині.

762bc4e-485

За даними учасників переговорного процесу зі звільнення кримських татар, як повідомляє кореспондент Радіо Свобода Антон Наумлюк, це є “політичним рішенням і підсумком переговорів за участі Туреччини та України”. Журналіст також повідомив, що президентські укази про помилування є таємними.

Донька Ільмі Умерова Айше повідомила, що звільнені політв’язні наразі знаходяться у Анкарі, звідки скоро збираються летіти до Києва.

Мустафа Джемілєв повідомив Українській правді, що видача стала можливою завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Турецької Республіки Реджепа Ердогана в Україну.

11 вересня “Верховний суд Криму” своїм вироком засудив Ахтема Чийгоза до восьми років колонії загального режиму.

11 вересня окупаційна “влада” визнала Ахтема Чийгоза винним в нібито організації масових заворушень ‎біля будівлі Верховної ради Криму у Сімферополі 26 лютого 2014 року, під час яких загинуло двоє людей Його засудили до восьми років колонії. Тоді під будівлею ради загинули двоє людей. 27 вересня  “Сімферопольський районний суд” ухвалив вирок Ільмі Умерову у вигляді двох років колонії-поселення за “публічні заклики до сепаратизму”.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: