Публікація

Адвокати та судді пройшли навчальний семінар УГСПЛ «Право на повагу приватного та сімейного життя»

26-28 січня у Києві відбувся четвертий очний семінар у рамках навчального курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів»

У семінарі взяли участь 25 адвокатів та суддів зі всієї України. Всі вони є учасниками навчального курсу, що впроваджується Українською гельсінською спілкою з прав людини.

Учасники семінару презентують напрацювання
Учасники семінару презентують напрацювання

Ціллю семінару було ознайомитися з практичними аспектами застосування знань, отриманих під час заочного навчання з теми «Право на повагу приватного та сімейного життя (стаття 8 ЄКПЛ)».

На семінарі було розглянуто окремі аспекти права на повагу приватного та сімейного життя; негативні та позитивні зобов’язання за статтею 8 Конвенції; конкуренція конвенційних прав: право не піддаватися негуманному поводженню (ст. 3) і право на повагу приватного життя (ст. 8); висилка та право на повагу до сімейного життя; конфлікт конвенційних прав: право на повагу приватного життя (ст. 8) versus право на свободу вираження думки (ст. 10); стаття 10 ЄКПЛ. Загальні підходи; захист персональних даних та стаття 8 Конвенції; право на повагу до сімейного життя та врахування найкращих інтересів дитини, обговорення підходів Європейського суду.

Учасники семінару під час дискусії
Учасники семінару під час дискусії

Окрім того було визначено проблемні моменти, з якими зіштовхуються учасники під час роботи на курсі; закріплено отриманні знання через проведення дискусій і виконання практичних завдань.

DSC_5979

Окремо була приділена увага роботі з кейсами стосувалися зони конфлікту та окупованих територій України. Також експерти курсу надали зворотній зв’язок щодо виконання завдань на онлайн-модулі; була проведена робота з найбільш поширеними недоліками.

Групове фото учасників семінару 26-28 січня
Групове фото учасників семінару 26-28 січня

Цей семінар є частиною навчального курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів», що впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав  людини. Загальною метою курсу є сприяння дотриманню та захисту прав і свобод людини в Україні, імплементації міжнародних стандартів прав людини в національну правову систему через посилення професійного потенціалу практикуючих судових юристів.

Цей захід став можливим завдяки проекту «Права людини в дії», який впроваджує Українська Гельсінська спілка з прав людини завдяки щедрій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: