Публікація

В Україні почали говорити про правосуддя перехідного періоду (transitional justice)

Експерт УГСПЛ Олег Мартиненко взяв участь у конференції щодо міжнародного досвіду пост-конфліктного врегулювання.

У середу, 20 квітня, в Києві відбулась конференція «Міжнародний досвід пост-конфліктного врегулювання: уроки для України». Захід відбувся на базі Інституту міжнародних відносин (КНУ ім. Т. Шевченка). Організатором конференції виступив науково-дослідний медійний Центр пост-конфліктного врегулювання.

У обговренні взяв участь керівник аналітичного підрозділу УГСПЛ Олег Мартиненко. Він презентував ініціативу досліження, яке Спілка збирається провести у сфері застосування правосуддя перехідного періоду в Україні.

Дослідження відкрите до залучення фахівців із різних галузей. Воно покликане сприяти обізнаності законодавців щодо правосуддя перехідного періоду як моделі комплексного реформування діяльності органів влади в період збройного конфлікту та по його закінченню. Головна мета дослідження – створити передумови для імплементації механізмів правосуддя перехідного періоду, а також донести необхідність розробки його національної моделі.

Повний відеозапис конференції можна проглянути тут.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: