“Гельсінська ініціатива – XXI” - Українська Гельсінська спілка з прав людини
Повернутись назад

“Гельсінська ініціатива – XXI”

Громадську правозахисну організацію “Гельсінська ініціатива – XXI” створено у м. Чорткові Тернопільської області 4 лютого 2006 року та легалізовано шляхом повідомлення у міській раді.

Створення нової правозахисної організації стало результатом кількарічної діяльності при Чортківській громадській організації ЕГО «Зелений Світ» кореспондентського пункту інформаційного бюлетеня “Права людини” – видання Харківської правозахисної групи, що є однією з найавторитетніших українських громадських організацій.

Метою діяльності “Гельсінської ініціативи-XXI” проголошено “захист людських прав і основних свобод через сприяння практичному виконанню гуманітарних статей статей Заключного акту Гельсінської наради з безпеки та співробітництва в Європі 1975 року, інших прийнятих на його основі міжнародних правових документів, що враховують цивілізаційні проблеми та цілі розвитку XXI століття”.

“Гельсінська ініціатива – XXI” розглядає права людини у взаємозалежності з колективними правами сучасного та майбутніх поколінь на соціально-економічний, політичний, національно-культурний розвиток, на захист здоров’я та життя, а також поряд із нашим обов’язком сприяти формуванню гармонійних взаємостосунків у соціальному та природному середовищі.

Головою “Гельсінської ініціативи-XXI” обрано Олександра Степаненка.

Обов’язки членів Ради організації виконують журналістка Любов Лазука, адвокат Андрій Оленюк, громадський активіст Юхим Макотерський.

У травні 2006 року «Гельсінська ініціатива-XXI» приєдналася до Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ). Голову «Гельсінської ініціативи» Олександра Степаненка обрано членом Правління УГСПЛ.

У співпраці з УГС ПЛ, ЕГО «Зелений Світ» та редакцією газети «Свобода» у січні 2008 року відкрито громадську правозахисну приймальню у Тернополі.

Офіс приймальні знаходиться за адресою: 46000 м. Тернопіль , вул. Живова, 11, 8-й поверх, оф. 803, приміщення редакції газети «Свобода».

Постійні години прийому – кожної середи та п’ятниці з чотирнадцятої до вісімнадцятої години. Можливий попередній запис на спеціальний прийом за телефоном: + 380-352- 25-28-60.
Можливе надання консультації за письмовою заявою, яку можна направити на поштову адресу приймальні, а також – на адреси електронної пошти [email protected], [email protected].

Юридична адреса: м. Чортків Тернопільської області, вул Лесі Українки, 8 кв. 1.
Адреса для листування: а/с № 12 головна пошта м. Чортків Тернопільської області 48500
Електронна пошта: [email protected].
Телефон:Телефон: 067 354 81 86

Більше інформації на сайті: 21.helsinki.org.ua

До вашої уваги:

Звіт про діяльність організації за 2008 рік

Звіт про діяльність організації за 2009 рік

Звіт про діяльність організації за 2010 рік

коментарі