Публікація

Священики б’ються за владу

Вчора у районному суді міста Фастів Київської області відбулося судове слухання справи священників братів Георгія та Володимира Кушнірюків. Їм було висунуте звинувачення у дрібному хуліганстві за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

1 серпня у селі Велика Мотовилівка Фастівського району Київської області виник конфлікт між настоятелями місцевої церкви Св. Володимира Української Православної Церкви Київського патріархату та представниками Київської патріархії УПЦ КП на чолі з Філаретом.

Декілька днів перед цим владика Мойсей заявив на прес-конференції, що 11 священиків, які представляють 15 парафій Фастівського району Київської області, перейшли з Української Православної Церкви Київського Патріархату (УПЦ КП) під предстоятельством Патріарха Філарета (Денисенка) до Української Автокефальної Православної Церкви Соборної. Також на ній було поширено інформацію, що фастівські священики звинувачують Предстоятеля УПЦ (КП) в тому, що він у Фастівському районі призначає „на одну і ту ж керівну посаду кількох священиків без урахування інтересів релігійних громад і духовенства”. Вбачається, що наслідком цієї прес-конференції й стали наступні події.

За повідомленням прес-центру Української Автокефальної Православної Церкви Соборної, у підпорядкування якої мала намір перейти парафія Св. Володимира, під час богослужіння „дев’ять Філаретових посланців з криками увірвалися в Храм Божий і , на прохання вести себе достойно, вони почали розправу над священиком. Вихопивши хреста з рук отця Володимира, вони почали його бити і випихати з церкви, також затіяли бійку і з віруючими”.

Натомість у прес-службі Київської патріархії повністю заперечують застосування силових дій зі свого боку. Як розповів ієромонах Нестор, у церкву в селі Велика Мотовилівка з Києва була направлена комісія для перевірки діяльності тамтешніх священнослужителів. Їх звинувачують у порушенні дисципліни та невиконанні розпоряджень Патріарха. Коли комісія у складі дев’яти чоловік зайшла до церкви, „отець Володимир зчинив галас і вигнав усіх з приміщення.” А вже на вулиці зчинилася бійка, організаторами якої, за словами Нестора, стали брати Кушнірюки.

Представники відділу у справах релігії Київської обласної державної адміністрації інформацію з приводу цього інциденту давати відмовилися. Мовляв, нічого не знаємо, нічого такого не було.

У Районному відділенні внутрішніх справ міста Фастова дільничний інспектор Ющик Микола Борисович підтвердив свідчення Нестора. За його повідомленням, суддя поки що обмежився попередженням на адресу братів Кушнірюків, але якщо негідна поведінка з їхнього боку повториться, буде вжито більш суворих заходів.

Довідка:

Українська Автокефальна Православна Церква Соборна знаходиться під керівництвом Митрополита Мойсея. На прес-конференції була поширена інформація, що дана Церква зараз перебуває у „процесі реєстрації” та зустрічається с хвилею супротиву з боку органів державної влади.

РУПОР.орг

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: