Публікація

Харківська правозахисна група проводить 6-7 жовтня міжнародний семінар „Нові аспекті права на приватність та удосконалення українського законодавства”

За підтримки Ради Європи Харківська правозахисна група 6-7 жовтня проводить у м. Києві міжнародний просвітницький семінар «Нові аспекті права на приватність та удосконалення українського законодавства»…

За підтримки Ради Європи Харківська правозахисна група 6-7 жовтня проводить у м. Києві міжнародний просвітницький семінар «Нові аспекті права на приватність та удосконалення українського законодавства», в якому візьме участь експерт Ради Європи, юрист Європейського суду з прав людини Довидас Віткаускас з доповіддю «Право на повагу до приватного життя в контексті статті 8 Європейської конвенції захисту прав людини та основних свобод». Також участь у семінарі візьмуть експерти з Росії, представники законодавчої, виконавчої та судової влади України, представники провідних юридичних установ, журналісти, представники українських неурядових організацій.

Семінар буде проведено у залі засідань Будинку профспілок (майдан Незалежності 2, 2-й поверх, вхід із боку площі Незалежності, 2-й поверх) з 10.00 до 17.00 (початок реєстрації 6 жовтня о 9.00).

Семінар здійснюється в рамках програми взаємодії Ради Європи з Україною в ділянці правозахисту (Директорат із прав людини Ради Європи).

Робочі мови семінару – українська, російська.

Питання для обговорення:

1. Що таке право на приватність?

2. Інформаційна приватність. Захист персональних даних.

3. Ідентифікаційні номери та ідентифікаційні картки. Реєстрація фізичних осіб та право на приватність. Аналіз зареєстрованих у верховній раді України законопроектів.

4. Приватність телекомунікацій. Законопроект СБУ „Про моніторинг телекомунікацій”.

5. Правові засади контролю інформації у мережах даних.

6. Загрози приватності в Інтернет.

7. Конфіденційність медичних даних про особу.

8. Big Brother Award у Великій Британії, США, Нідерландах, Австрії, Франції…

9. Заснування Big Brother Award в Україні.

10. Право на приватність у рішеннях Європейського суду з прав людини.

11. Європейська конвенція про кіберзлочинність, Директиви ЄС і документи Ради Європи про захист персональних даних, Декларація про свободу вираження поглядів в Інтернет та інші матеріали міждержавних інституцій та їх застосування в Україні.

Запрошуємо усіх бажаючих узяти участь у семінарі. Просимо надіслати назву доповіді на семінарі (тривалість виступів – не більше 15 хвилин) не пізніше 2 жовтня за електронною адресою [email protected], вказавши, чи буде потрібний мультимедійний проектор для Вашої презентації. За умови своєчасного надіслання тексту Вашої доповіді нами буде підготовлено їхні копії для учасників семінару.

Просимо заздалегідь повідомити про ваше бажання взяти участь у семінарі за тією ж електронною адресою або за телефонами (0572) 436 455, (0572) 143 558 до 24 вересня.

Кожен учасник семінару отримує інформаційні матеріали із зазначеної теми.

Євген Захаров,

співголова Харківської правозахисної групи, редактор-упорядник бюлетеня «Свобода висловлювань і приватність»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: