Публікація

В парламенті спробували розглянути нову редакцію Закону України „Про свободу совісті та релігійні організації”

В п’ятницю, 12 вересня,  у Верховній Раді України мав відбутися розгляд у першому читанні нової редакції Закону України „Про свободу совісті та релігійні організації”.

Голова Комітету з питань культури і духовності просив депутатів перенести розгляд цього проекту на листопад, оскільки „надійшло багато пропозицій і проект потребує корекції.

Фракція комуністів виступила проти перенесення законопроекту, оскільки його затягування не вирішить міжконфесійних проблем та стосунків держави і церкви.

Голова Комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин підтримав позицію профільного Комітету, оскільки на його адресу надходить „хвиля звернень” від представників різних конфесій.

Народний депутат Михайло Косів запропонував відкласти прийняття цього важливого проекту до часу прийняття Концепцію державної політики в галузі релігії та церков.

Голова парламенту запропонував перенести обговорення цього проекту на 30 вересня, що і було підтримано депутатами.

Нагадаємо, що даний законопроект часто не відповідає міжнародним стандартам регулювання цієї сфери, про що можна дізнатися з наших аналітичних матеріалів в розділі „законопроекти”.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: