Публікація

Парламентарі зняли з розгляду проект Закону „Про порядок організації і проведення масових заходів та акцій в Україні”

  У четвер, 11 вересня, Верховна Рад України розглянула у повторному другому читанні проект Закону „Про порядок організації і проведення масових заходів та акцій в Україні”. Результатом цього розгляду стало не прийняття проекту у другому читанні та відповідно до регламенту парламенту він вважаться відхиленим.

За проект у другому читанні проголосувало лише 124 народні депутати. Не зважаючи на те, що Комітет з прав людини національних меншин і міжнаціональних відносин врахував приблизно 300 пропозицій до проекту і ніхто не наполягав на своїх поправках більшість в парламенті не підтримала проект.

Проект закону також підтримало Міністерство Юстиції України, всі пропозиції якого були враховані у тексті.

Проект в загальному відповідає міжнародним стандартам у сфері прав людини і багато експертів оцінювало як значний поступ у забезпечення прав людини в Україні, незважаючи на певні його недоліки.

Цікавими є результати поіменного голосування. Серед депутатських груп і фракцій не виявилося одностайності. Не підтримали цей проект позафракційні, фракції “Наша Україна”, Комуністів, СДПУ (о), Блоку Юлії Тимошенко, Соціалістичної партії України, ППУ та „Трудова Україна”, групи „Демократичні ініціативи”. Підтримали законопроект фракції Аграрної партії України, „Регіони України”, частково НДП, групи „Європейський вибір”, Народовладдя” та „Народний вибір”. Як бачимо, в цьому голосуванні черговий раз виявилася дивна єдність політичних опонентів у ставленні до цього важливого для країни законопроекту.

Повністю з результатами поіменного голосування можна ознайомитися на сторінці Верховної Ради України: http://oracle2.rada.gov.ua/pls/radac/g_frack_list1?ident=7653&krit=66.

Секретаріат РУПОРу

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: