Публікація

Юристи Хмельницької громадської приймальні УГСПЛ допомогли учаснику АТО

Відповідно до чинного законодавства, держава гарантує учасникам антитерористичної операції, що проходить на Сході нашої країни, відповідні виплати та компенсації. У випадках, коли закон ігнорується, допоможе фахова консультація юриста.

Саме такий варіант обрав для себе пан Олександр (ім’я змінено), підполковник міліції, який брав участь в антитерористичній операції та повернувся із зони АТО додому, до рідної Хмельниччини. Дізнавшись що юристи громадських приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини надають безоплатні консультації, звернувся по допомогу до ХОГО “Подільська правова ліга”, при якій діє громадська юридична приймальня УГСПЛ.

Учасник АТО потребував допомоги у отриманні виплат та компенсацій, на які мав право за законом. Розібравшись в ситуації, юрист приймальні Кристина Антонюк підготувала заяву до Хмельницької міської ради та до облдержадміністраці на отримання матеріальної допомоги. Окрім того, юристами приймальні було складено заяву на отримання земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, а також заяву на отримання земельної ділянки під гараж для військового. Відправлено письмовий запит про надання інформації про вільні від забудови земельні ділянки.

“Досить часто трапляються ситуації, коли учасники АТО не знають про свої права та пільги, тому ми їм допомагаємо. Наша організація надає правову інформацію та консультації, допомагає у складанні процесуальних документів. Також ми розробляємо та поширюємо інформаційні буклети задля того, щоб охопити усю цільову аудиторію та допомогти якомога більшій кількості бійців. До того ж, розміщуємо необхідну інформацію на сайті організації та моєму власному блозі на сайті газети “Всім”. За доволі недовгий період функціонування громадської приймальні УГСПЛ у м. Хмельницькому (з травня 2015 року) до нас звернулось 104 учасники АТО” – розповідає Кристина Антонюк, юрист Хмельницької громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини.

Успішна розв’язка для пана Олександра не забарилася. Через місяць надійшли відповіді. Пану Олександру було надано інформацію про земельні ділянки для будівництва індивідуального гаража, а з приводу земельної ділянки під будівництво жилого будинку – включено в чергу. На думку юристів, великим досягненням у цій справі є також розгляд Хмельницькою обласною міською радою Звернення щодо отримання матеріальної допомоги. Дане питання вже винесене на комісію виконавчого комітету Хмельницької міської ради з розгляду питань щодо надання одноразової грошової допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. Сподіваємось, рішення буде також на користь учасника АТО.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: