Публікація

Юрист викрив темні справи російських високопосадовців і за це помер в СІЗО. Справедливість по-російські?

До України приїздить Джемісон Файрстоун, працедавець Сергія Магнітського, російського юриста фінансової компанії Hermitage Capital. Він представлятиме фільм «Справедливість для Сергія», знятий на основі реальних подій нідерландськими кінодокументалістами. Фільм буде демонструватися в рамках фестивалю Docudays UA 26 березня о 13 год. 30 хв. в Синій залі Будинку кіно.

Сегрій Магнітський звинуватив чільних працівників Міністерства внутрішніх справ Росії, податкових та інших органів у привласненні коштів, які мали піти до російського бюджету, на суму близько 200 мільйонів доларів.

В свою чергу  звинувачені ним чільники МВС порушили справу проти самого Магнітського за те, що він нібито допоміг компанії Hermitage Capital уникнути податків.

Магнітський потрапив до слідчого ізолятора, де він в жахливих умовах провів майже рік. За цей час юристові, який мав проблеми зі здоров’ям, не раз відмовляли в медичній допомозі.

16 листопада 2009 року Магнітський помер.

Через деякий час кілька урядовців МВС, яких Магнітський звинуватив у шахрайстві, отримали високі відзнаки свого міністерства.

Конгрес США взяв до розгляду законопроект «Справедливість для Сергія Магнітського». Документ пропонує заборонити видавати американські візи причетним, на думку конгресменів, до смерті юриста, і блокувати їхні активи у США, якщо такі виявляться.

До справи долучилася й Польща. Її міністр закордонних справ Радослав Сікорський уже заявляв: якщо міжнародні інституції визначать перелік осіб, причетних до смерті Магнітського, його країна може запровадити проти них і свої візові санкції. Це на практиці закриє перед тими російськими урядовцями доступ до всіх країн «шенгенського простору».

До вашої уваги офіційний трейлер фільму

 

 

 

З приводу організації інтерв’ю з Джемісоном Файрстоуном просимо звертатись до

Катерина Бабкіна, тел. + 38 067 946 06 50, [email protected]

Юлія Милая, тел. + 38 050 515 07 44, [email protected]

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: