Публікація

«Влада вирішила затягти пояси на животах мам, а не депутатів та чиновників»

 

Сьогодні біля Верховної Ради України відбувся мітинг матерів щодо зменшення допомоги при народження та ліквідації допомоги по догляду за дитиною. Матері обурені діями держави щодо економії саме на дітях, а не на депутатах та чиновниках і вимагають повернути їм ці виплати.
Ці забрані кошти дуже часто для матерів є єдиним джерелом доходів і забираючи їх уряд ставить їх у надзвичайно складне становище. І це змушує матерів все частіше виходити на мітинги щодо цих дій держави. Окрім Києва подібні акції пройшли у Івано-Франківську, Дніпропетровську та інших містах.
Як зауважує правозахисник Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк такі дії держави залишається не зрозумілим і не правильними, особливо щодо ліквідації допомоги по догляду, яка по своїй суті була однією із найбільш адресних зі всіх видів допомог сім’ям з дітьми. Якщо уряд пішов на суттєве зменшення видатків на соціальну сферу, то в першу чергу скорочуватися мали б “професійні” пільги для депутатів, прокурорів та інші види допомоги , які надаються незалежно від того чи потребує конкретна родина цієї допомоги чи ні і аж ніяк не допомога по догляду за дитиною. Але наш уряд вирішив інакше, чим як на мене значно скоротив обсяг соціального забезпечення найбільш вразливих груп населення.
Потрібно зазначити, що навіть науково-експертне управління Верховної Ради ще перед прийняттям вищезазначених змін наголошувало на тому, що скасування цих виплат на дітей є порушенням статті 22 Конституції України та порушує основний принцип статті 48 щодо достатнього життєвого рівня для себе і своєї сім‘ї.
З метою відновлення конституційних прав вже зібрано понад 3000 підписів під петицією до уряду щодо повернення допомог на дітей http://www.petitions247.net/doglyad і кількість підписів проводжує зростати. Це звернення вже надіслано депутатам і урядовцям.
Крім того, на розгляді Конституційного суду України перебуває конституційне подання від народних депутатів щодо неконституційності відповідних змін.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: