Публікація

Вірменія ратифікувала Протокол № 6 Європейської конвенції з захисту прав людини і основних свобод, який забороняє застосування смертної кари в мирний час

29 вересня 2003 року з ради Європи надійшло офіційне повідомлення про те, що Вірменія заборонила використання смертної кари в мирний час.

„Ця подія ще більше наблизила нас до однієї з фундаментальних цілей Ради Європи – вилучити смертну кару з використання в цілій Європі”, – заявив Голова Комітету  Міністрів Ради Європи та Міністр закордонних справ Молдови Ніколай Дудау.

Вірменія взяла зобов’язання заборонити смертну кару при вступі до Ради Європи 25 січня 2001 року. Тепер ці політичні заяви стали реальністю.

„Рішення Вірменії про заборону смертної кари надійшло через декілька тижнів після того, як набув чинності Протокол № 13 Європейської Конвенції, який забороняє застосування смертної кари за будь-яких обставин. І я закликаю всіх інших членів Ради Європи, котрі не зробили ще цього, підписати та ратифікувати цей Протокол як найшвидше”, – підсумував Голова Комітету Міністрів.

З прес-релізу Ради Європи

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: