Публікація

Військова частина звинуватила військовослужбовця у пожежі. Юристи УГСПЛ вимагають проведення розслідування

Керівництво військової частини вимагає від старшого сержанта сплатити майже 1,5 мільйони гривень збитків за буцімто влаштовану ним пожежу. Юристи УГСПЛ наполягають на проведенні розслідування, щоб покарати дійсних винуватців пожежі.

До приймальні УГСПЛ у Черкасах звернулась дружина військовослужбовця, який проходить військову службу на полігоні «Широкий Лан» у одній з військових частин Збройних сил України. З серпня 2015 року чоловік проходив службу на посаді старшого сержанта. Допоки не сталось лихо. Наприкінці жовтня минулого року, за нез’ясованих обставин, зайнявся вогнем намет, у якому проживав особовий склад танкового батальйону (28 бригада). На момент загоряння в цьому наметі перебував і сам військовий.

Внаслідок пожежі, спричиненої загорянням, військовослужбовець отримав термічний опік правої ступні, що призвело до необхідності проходження курсу реабілітації у медичному закладі.

Тим часом поки військовий перебував у лікарні, керівництво частини призначило службове розслідування щодо займання намету. За результатами цього розслідування було встановлено вину військового та зобов’язано його відшкодувати державі нанесені матеріальні збитки у розмірі 1 415 873,00 грн.

Як повідомляє координатор приймальні УГСПЛ у Черкасах Тарас Щербатюк, дії керівництва військової частини є незаконними, оскільки до проведення розслідування не було долучено інспекторів з пожежного нагляду та інших спеціалістів, які б надали висновок про причини пожежі. Також юрист наголосив, що стан та дотримання пожежної безпеки у Збройних силах України регламентується Статутом внутрішньої служби Збройних Сил України.

“Судячи з обставин справи, дотримання пожежної безпеки військовою частиною, де служив потерпілий, знаходиться під питанням. Крім того, виникають сумніви у дійсності збитків, які заявляє керівництво частини. Речі, які нібито було знищено, не повинні були взагалі знаходитися у відповідному наметі” зазначив юрист Тарас Щербатюк.

Наразі громадська приймальня УГСПЛ підготувала скаргу від імені заявника до Міністерства оборони України. У документі заявлена вимога скасувати висновки розслідування та провести нове розслідування з метою покарання дійсних винуватців пожежі.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: