Публікація

Відео: Гельсінська спілка подала позов до Кабміну

Юрист спеціальної громадської приймальні УГСПЛ з питань Криму Максим Тимочко в ефірі каналу UKRLIFE розповів про недотримання українською владою забезпечення пільгових умов для учасників бойових дій та їхніх сімей.

Правозихисник виступив автором позивної заяви на Кабінет Мінстрів. Причиною судового позову стало невиконання положень Закону України №425 від 14 травня 2015 року “Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підтримки учасників бойових дій та їхніх дітей, дітей, один із батьків яких загинув у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій чи збройних конфліктів або під час масових акцій громадянського протесту, дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи, для здобуття професійно-технічної та вищої освіти“.

За словами Тимочка, Кабінетом Міністрів мав бути розроблений порядок надання пільгової підтримки громадян, яких стосується цей закон. Термін цього порядку – 1 місяць зі дня набрання чинності Прикінцевих положень Закону. Він минув 9 місяців тому, втім сотні тисяч громадян досі залишаються без пільг, серед яких, наприклад, студенські пільги. Це безоплатне проживання в гуртожитку, кредитування навчання на пільгових умовах, безоплатне навчання у комунальних навчальних закладах або погашення частини оплати та інше.

Детальніше у відео каналу UKRLIFE.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: