Публікація

В Ужгороді відкрилась громадська приймальня УГСПЛ

Нещодавно відкрита громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини в Ужгороді, продовжує свою роботу. Вона стала частиною мережі приймалень УГСПЛ, які надають безоплатну правову допомогу. На сьогоднішній день в Україні діє 29 приймалень у 24-х областях. Їх робота здійснюється за фінансової підтримки Уряду Швеції, через Шведське агентство міжнародного розвитку (SIDA) та Уряду Канади через Департамент закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD) в рамках програми «Права людини понад усе» (Human Rights First).

Приймальня, яка відкрилася в нашому місті є унікальною тому, що окрім надання безкоштовної правової допомоги, ми організовуємо інформаційно-просвітницькі заходи та кампанії спрямовані на надання звичайним громадянам базових необхідних знань  в сфері прав людини. Тож ми відкриті до співпраці і закликаємо громадські організації та активістів, освітян, бібліотекарів, органи місцевого самоврядування, журналістів долучатися до проведення спільних заходів”

Борис Кондратюк, координатор ГП УГСПЛ в місті Ужгород

 

Наразі, заплановано ряд інфомаційно-просвітницьких заходів, із залученням учнівського та студентського самоврядування.

УГСПЛ має велику методологічну базу та напрацювання  в різних сферах щодо розбудови громадянського суспільства. Тож, співпраця з освітніми закладами, вишами  та бібліотеками в проведені інформаційних кампаній є пріоритетною.

У рамках програми Української Гельсінської спілки з прав людини діє Центр стратегічних справ.  Якщо проблема набуває системності (за кількістю справ), то таку справу можуть порушувати не лише на локальному рівні, але й на національному. У разі ж, якщо всі національні важелі впливу вичерпані, справа  потрапляє на розгляд до Європейського суду з прав людини.

За словами Максима Щербатюка, програмного директора, жодна інша організація в Україні не має більшого досвіду, ніж УГСПЛ у роботі з Європейським судом.  Спілка також здійснює моніторинг дотримання прав людини, який дає можливість спостерігати зміни в реформах, або проблеми в тій чи іншій сфері — своєрідну базу найбільш брутальних порушень.

Ще одним з напрямків роботи приймальні є документування злочинів серед категорій населення, які стали свідками порушень прав людини в окупованому Криму чи зоні проведення АТО. Одне з питань, яке піднімається УГСПЛ — це окупація АР Крим щодо порушення норм міжнародного гуманітарного права.

УГСПЛ має можливість проводити виїзні засідання для надання безоплатної правової допомоги. Вже найближчим часом планується провести зустрічі у містах Хуст і Перечин.

Щоб потрапити на консультацію до юриста, треба обов’язково записатись за телефоном — 066 585 14 75.

 

Графік прийому: понеділок – п’ятниця, з 10:00 до 19:00.

Електрона адреса: [email protected]

Адреса громадської приймальні УГСПЛ  в Ужгород: площа Кирила і Мефодія 1, кабінет 52 (5 поверх ).

Звернутися можна також,  зареєструвавши своє повідомлення  за  інтернет-адресою або ж заповнивши google-форму.

 

53c93f24-51af-4f89-ac50-c9e1c95d61b5

 

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: