Публікація

В Ужгороді презентували підсумки моніторингу захисту прав військових

8 грудня Українська Гельсінська спілка з прав людини за співпраці Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області презентувала підсумки моніторингового дослідження захисту прав військових та їхніх сімей в місті Ужгород.

Презентація дослідження та обговорення відбулась в приміщені  Закарпатської ОДА.

Моніторинг проводився в рамках апробації правозахисної «паспортизації» областей, забезпечення прав людини на рівні місцевих громад. Дані дії потрібно розцінювати як процес оцінки стану дотримання прав людини на локальному рівні.

dsc_0001

Організатори ставили за мету проаналізувати діяльність органів місцевого самоврядування та виконавчої влади в сфері  захисту прав мобілізованих, військових, членів їхніх сімей та родин загиблих в місті Ужгород.

Період проведення дослідження: 27 вересня – 14 жовтня 2016. Період, який підпадав під моніторинг: 14 квітня 2014 – 27 вересня 2016.

На основі зібраної інформації автори звіту виробили рекомендації Ужгородському міському центру зайнятості, Головному управлінню Держгеокадастру в Закарпатській області, ДВНЗ «Ужгородський національний університет» та Ужгородській міській раді разом з її структурними підрозділами. Представники даних структур зазначили, що рекомендації будуть прийняті до уваги.

dsc_0005

Після конструктивного обговорення учасники органів державної влади, Ужгородської міської ради та громадських організацій домовились про подальшу співпрацю та напрямки робити.

dsc_0037

dsc_0046

p1630638

Дослідження можна переглянути за посиланням.

Захід проводиться за сприяння Української Гельсінської спілки з прав людини за підтримки Charles Stewart Mott Foundation в рамках проекту «Права людини на рівні місцевої громади».

Прес-служба ГО «Закарпатська громада»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: