Публікація

В Україні визначили переможців всеукраїнського конкурсу учнівських есе з питань прав людини

В Україні визначили переможців Всеукраїнського конкурсу учнівських есе «Права людини і сучасні виклики України». Лауреатів обрали серед 400 учасників з 22 областей України. В роботах учні розповідали , зокрема, про своє бачення прав людини в умовах воєнного конфлікту, прав дитини в школі, свободу слова та право на життя.

І МІСЦЕ

Климюк Уляна Сергіївна – Гімназія №117 імені Лесі Українки, м. Київ, 9-Б клас. Вчитель-консультант Яковенко Алла Валентинівна.

ІІ МІСЦЕ

Халітов Руслан Рустемович – Луцька спеціалізована школа № 5 м. Луцьк, Волинської область, 11-А клас. Вчитель-консультант Гурова Олена Юріївна.

Варакута Валерія Олександрівна – Середня загальноосвітня школа № 37 м. Дніпродзержинська, 9 клас. Вчитель-консультант Антіпова Світлана Анатоліївна.

ІІІ МІСЦЕ

Дятлова Катерина Андріївна – Криворізька школа-інтернат №1, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область, 9-Б клас. Вчитель-консультант Гайдей Яна Сергіївна.

Скляренко Анна Святославівна – Канівська гімназія імені Івана Франка, м. Канів, Черкаської області, 10 клас. Вчитель-консультант Якименко Валентина Петрівна.

Сорокопуд Наталія Юріївна – Навчально-виховний комплекс №4, м. Дніпропетровськ. Вчитель-консультант Симчіч Інна Аліківна.

За словами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської: «Дитяча творчість, дитяча уява і фантазія – це як «лакмусовий папірець», індикатор зрілості суспільства у сфері дотримання прав людини. Проведення Всеукраїнського конкурсу учнівських есе «Права людини і сучасні виклики України», його рівень та висока активність учасників з усіх регіонів України – запорука цивілізованого, демократичного майбутнього нашої держави. Я також щиро сподіваюся на те, що багато випускників шкіл – учасників конкурсу обов’язково поповнять лави правозахисної спільноти у нашій державі та стоятимуть на сторожі законності і правопорядку».

Джед Бартон, директор Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) також привітав переможців конкурсу та зазначив: «Після того, як відбулася Революція гідності, завдання вашого покоління полягає в тому, щоб і надалі захищати права людини в Україні та в усьому світі. Вам випала відповідальна роль – продовжити справу тих героїв, які боролися на Євромайдані, але я впевнений, що ви з нею впораєтеся».

Всеукраїнський конкурс учнівських есе «Права людини і сучасні виклики України» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини, в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів. Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: