Публікація

В офісі Омбудсмена узгодили, як будуть слідкувати за виконанням Національної стратегії з прав людини

23 лютого відбулась нарада з питання організації моніторингу виконання Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини.

Захід, у якому взяли участь представники громадських та міжнародних організацій, підготовлено Українською Гельсінською спілкою з прав людини спільно з Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини, завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Права людини в дії».

DSC_4186

Під час наради було проаналізовано найближчі та перспективні заходи Плану дій, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2015 (№1393-р). Зокрема, звернено увагу на обсяг робіт, передбачених Планом дій на 2016 рік. Було визначено 42 заходи на I квартал 2016 року та 141 – на IІ-ий. Також впродвож року має бути внесено 101 законопроект.

В цілому у 2016 році має бути розроблено (внесено до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, прийнято): 42 нормативно-правові акти, 23 накази ЦОВВ, 14 постанов Кабінету Міністрів України, 9 програм та 3 методичні рекомендації. Загальна кількість заходів, передбачених Планом  – 397. 

DSC_4223

Разом з тим, проведений моніторинг офіційних веб-сайтів державних органів, засвідчив відсутність, в тому числі на сайті Уряду, інформації про стан виконання Плану дій.

Учасниками засідання прийнято рішення щодо спільної розробки механізму координації роботи неурядових організацій та офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з відповідальними державними органами, який передбачатиме відкритість, прозорість та самоорганізацію неурядових організацій у процесі здійснення контролю за виконанням Плану дій, а також постійну взаємодію неурядових організацій і офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з відповідальними державними органами.

DSC_4185

DSC_4237

DSC_4182

DSC_4214

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: