Публікація

В Киргизії адвокатів хотіли покарати за відвід судді

Керівник приймальні  Української Гельсінської спілки з прав людини Олег Левицький став на захист киргизьких колег.

В складі групи Міжнародної комісії юристів* він взяв участь в спостережній місії, метою якої був нагляд за судовим оскарженням окремої ухвали місцевого суду про притягнення адвокатів до дисциплінарної відповідальності. Фактично їх звинуватили в тому, що вони занадто ревно захищали клієнта – малолітню жертву сексуального насильства, що мало місце в релігійному навчальному закладі.

Результатом місії стало рішення апеляційного суду Ошського регіону Киргизії, яким було припинено дисциплінарне провадження щодо адвокатів.

*Міжнародна комісія юристів ( МКЮ ) – недержавна організація, що працює у сфері міжнародного права прав людини і міжнародних стандартів системи правосуддя . Комісія є постійно діючою групою з 60 видних юристів (суддів та адвокатів) з різних країн, у тому числі, представників вищого ешелону судової влади в Австралії, Канаді, Південній Африці, Німеччині, Малаві, Ботсвані, Аргентині, Колумбії, Сербії, Тунісі, та інших країнах світу .

Комісія має національні секції та філії в більш ніж 80 країнах. Враховуючи правову спрямованість комісії , членами її підрозділів , в основному , є ті , хто має відношення до даної професії: юристи, судді, науковці, що спеціалізуються в області національного та міжнародного права.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: