Публікація

В Києві з’явиться Будинок прав людини

Незабаром в Києві з’явиться Будинок прав людини (БПЛ). Його засновниками стали 10 впливових правозахисних організацій України. Ініціатором виступила Українська Гельсінська спілка з прав людини.

Мережа Будинків прав людини об’єднує 70 організацій з 15 країн Східної Європи, Балкан, Південного Кавказу, Західної Європи, Східної Африки та Африканського Рогу. Мережа існує з 1994 року.

Будинок прав людини – це:

–      зміцнення співпраці правозахисників шляхом об’єднання під одним дахом різних організацій, кожна з яких, зберігаючи власну незалежність та сферу діяльності, отримує підтримку від інших;

–      економія витрат правозахисних організацій за рахунок спільного використання ресурсів для роботи – конференц-залів, громадських приймалень, бібліотеки тощо;

–      центр збору інформації про стан із правами людини в країні, джерело для поширення її на національному та міжнародному рівнях.

Кожен Будинок – це спільне приміщення, в якому разом працюють правозахисники різного профілю, відслідковують ситуацію з правами людини в країні, виступають спільною платформою по адвокатуванню вирішення проблем із правами людини всередині країни та на міжнародному рівні.

БПЛ стане центром взаємодії правозахисних організацій із суспільством, владою, міжнародною спільнотою, місцем генерацій нових ідей та спільних проектів, направлених на захист прав людини.

Для реалізації проекту потрібно $ 650 000

На сьогодні партнери отримали $ 250 000 від уряду Королівства Норвегія і Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

Вчора правозахисники провели презентацію проекту для представників посольств, які схвально поставились до ініціативи громадських організацій, та розмірковують про способи підтримки.

Наступним кроком стане презентація проекту представникам місцевої влади.

Після цього розпочнеться фандрайзингова кампанія по збору коштів.

Більше про проект можна дізнатись ТУТ

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: