Публікація

В Дніпропетровському СІЗО №3 ув’язнені оголосили голодування протесту

За інформацією, яку Вінницька правозахисна група отримала від джерел, що пов’язані із українською пенітенціарною системою, в середу 20 вересня 2006 року оголосили голодування ув’язнені камери №317 слідчого ізолятору №3 міста Дніпропетровська. Наразі повідомляється про голодування 8 осіб, проте очікується, що в разі, якщо вимоги голодуючих не буде задоволено, вже в другій половині дня четверга 21 вересня 2006 року протести можуть охопити весь СІЗО №3 Дніпропетровська.

Ув’язнені виступають проти нелюдських умов утримання, зокрема повідомляється про масові знущання спецпідрозділів Державного Департаменту з виконання покарань, під час яких ув’язнених били, роздягали та топтали їхній одяг, залякували та демонстративно знищували передачі від родичів. В камерах антисанітарні умови, сирість та комахи, ув’язненим не привозять гарячі обіди в суди, в дні судових засідань ув’язнених будять уже о п’ятій-шостій годині ранку, після чого їх кидають в невеличкі клітки, де тримають по кілька годин, таку саме процедуру застосовують і після повернення з судів.

В СІЗО майже відсутня медична допомога, від більшості хвороб співробітники медчастини пропонують парацетамол.

Після того, як вісім засуджених камери №317 відмовилися від обіду, їх перевели в сусідню камеру №316, в якій зіпсований санвузол (забито туалет), повно комах.

Існує вірогідність того, що адміністрація СІЗО, намагаючись приховати протести ув’язнених, буде продовжувати чинити на них тиск з метою залякати та припинити акцію протесту. Ув’язнені просили адміністрацію повідомити про свої вимоги Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Ніні Іванівні Карпачовій і просили її особисто вивчити ситуацію з порушеннями прав людини в СІЗО №3.

Не маючи можливості негайно перевірити вказану інформацію, Вінницька правозахисна група публічно звертається до Ніни Іванівни Карпачової та Генеральної прокуратури України з клопотанням про проведення негайної перевірки інформації про порушення прав ув’язнених, які призвели до масової акції протесту в СІЗО №3 міста Дніпропетровська.

 

Додаткова інформація : Дмитро Гройсман, координатор ВПГ, 8-0672846450

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: