Публікація

Українські журналісти бажають активно діяти на захист прав людини

 У Чернігові пройшов перший семінар навчального курсу «Роль журналістики у підтримці та захисті прав людини – 2011». 20 журналістів з 11 регіонів України протягом п’яти днів поглиблювали свої знання в сфері прав людини, вчилися розпізнавати порушення та ефективно захищати власні права.

 За оцінками запрошених експертів та тренерів програми «Розуміємо права людини» журналісти, відібрані на участь у курсі 2011 року мають непогану теоретичну підготовку та є вмотивованими навчатися та активно діяти на захист прав людини. Експерти відзначали високий інтелектуальний рівень та інтенсивність дискусій щодо тем, висвітлених під час семінару. Все це, на думку організаторів, є запорукою гарних результатів тривалого освітнього курсу. Курс складатиметься з 5 навчальних заходів – 2х семінарів, 2х дистанційних сесій та навчального візиту до однієї з європейських країн.

 

Перший семінар курсу був присвячений теоретичним аспектам: учасники обговорювали філософські засади, знайомилися з історією формування концепції прав людини, документами та механізмами захисту прав людини. Під час другого семінару, який відбудеться у вересні цього року, учасники курсу перейдуть до практичних питань – навчатимуться проводити журналістські розслідування та організовувати адвокаційні кампанії в сфері прав людини. З учасниками курсу працюють відомі українські експерти в сфері прав людини та журналістики.

 

Курс реалізується в рамках другого етапу плану дій Всеукраїнської освітньої програми«Розуміємо права людини». Організатори курсу сподіваються, що шляхом впровадження комплексного підходу до навчання журналістів у сфері прав людини буде  підвищена якість журналістських матеріалів, у яких висвітлюються суспільні проблеми, пов’язані з порушенням прав людини та з рештою досягнуто вплив на формування культури прав людини в українському суспільстві.

 

Освітній курс для журналістів адмініструється  Українською Гельсінською спілкою з прав людини, Правозахисним центром «Поступ» та громадською організацією «М’АРТ» за фінансової підтримки Норвезького Гельсінського Комітету та Міжнародного фонду «Відродження».  

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: