Публікація

Українська правозахисниця отримала нагороду за захист демократії на Парламентській Асамблеї ОБСЄ

Олександра Матвійчук, українська правозахисниця, отримала нагороду Democracy Defender Award-2016 за “винятковий вклад у просування демократії та захисті прав людини”. Церемонія нагородження відбулася на полях Парламентської Асамблеї ОБСЄ у Відні, а саму нагороду пані Матвійчук отримала з рук Жанни Нємцової, старшої доньки російського опозиціонера Бориса Нємцова, вбитого минулоріч у Москві. Присудження премія відбулось за ініціативи сімнадцяти делегацій ОБСЄ, зокрема, Канади, Данії, Нідерландів, Великобританії, США та інших.

Олександра Матвійчук є координатором громадської ініціативи Євромайдан SOS та головою правління Центру Громадянських Свобод. Присудження нагороди українській правозихисниці є жестом підтримки ініціаторами премії волі українського народу у справі побудови громадянського суспільства, підтримки цінностей демократії та захисту прав людини.

У своїй промові Матвійчук нагадала про нагальність вирішення проблем в окупованому Криму, де наразі подано прокурорський позов для заборони Меджлісу кримськотатарського народу та заарештовано щонайменше четверо осіб за останній час, чиї справи є політично мотивованими. Також правозахисниця наголосила про важливість недопущення можливості амністії для військових злочинців, чиї дії призвели до численних смертей та катувань під час подій на Донбасі.

Українська Гельсінська Спілка з прав людини приєднується до поздоровлень і бажає пані Олександрі подальших успіхів на лаві правозахисницької діяльності та сил і відваги для прийняття викликів часу в боротьбі за права людини.

Cb-z40XW8AAE5KN

Cb-z44DXIAEpB70

 

джерело: Центр Громадянських Свобод Євромайдан SOS 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: