Публікація

Українська Гельсінська спілка з прав людини пишається своїми волонтерами!

Практика в Українській Гельсінській спілці з прав людини – це не тільки корисний запис до резюме. В нашій організації волонтери отримують безцінний досвід, знайомляться з цікавими людьми, користуватися унікальною бібліотекою юридичних видань.

 

Для наших волонтерів ми забезпечуємо право першочергової участі в різноманітних семінарах та тренінгах.

Волонтери, які приходять на стажування до УГСПЛ стають партнерами і друзями нашої організації.

Про стажування в Українській Гельсінській спілці з прав людини розповідають наші друзі:

 

Сергій Гула, юрисконсульт Всеукраїнської Християнської асамблеї

Найголовніше це те, що ти маєш чудову можливість допомогти людям у їхніх переживаннях та бідах. Волонтерський досвід в Спілці дозволив мені не тільки практикувати теоретичні знання з юриспруденції, але постійно відстежувати практичну дію правових принципів в житі! Я дуже радий, що мав можливість бути волонтером Української Гельсінської Спілки з прав людини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анна Смірнова закінчила інститут міжнародних відносин, кафедра міжнародного права КНУ ім. Тараса Шевченка

Стажування в Українській Гельсінській спілці з прав людини дало змогу не лише реалізовувати і застосовувати теоретичні знання на практиці, а й побачити у букві закону людське обличчя. Відчути, що можеш стати на захисті чиїхось прав. Окрім того в УГСПЛ я познайомилась з чудовими людьми, які не просто якісно працюють, а вкладають в працю весь ентузіазм, усю силу, всю душу задля того, щоб кожен знав свої права і був впевнений у тому, що їх можна і треба відстоювати.

 

 

 

 

Галина Будівська студентка 5 р.н. факультету правничих наук НАУКМА.

Незважаючи на те, що навчаюсь на юридичному факультеті, завжди виступала противником притаманного моїм колегам-студентам кар’єризму і суто бізнесового підходу до професії. Більше того, на останніх роках навчання остаточно зрозуміла, що не хочу бути юристом. 🙂 Останнім часом все більше схиляюся до громадської діяльності, організовую мистецькі акції. Майбутнє хочу присвятити більш креативній, “культурно-просвітницькій” роботі.

Однак це не означає, що я не люблю права. Сферою моїх наукових зацікавлень вже досить довго є права людини. Саме тому, стажування в УГСПЛ дало мені змогу знайти комфортну нішу, де б не доводилося вдавати і переконувати себе, що робота мені подобається, а де вона справді подобалася! Дуже важливо отримувати  моральну сатисфакцію від того, чим ти займаєшся. Робота у правозахисній організації саме така:)

Дотепер підтримую контакти з УГСПЛ, по можливості допомагаю. Мушу сказати, що колектив організації  – неймовірно приємний, відкритий та дружній.

 

Мирослава Зубчук, юрисконсульт ЗАТ “Київстар Дж.Ес.Ем.”

Якщо коротко, то вже після першого року роботи в комерційній компанії почало дошкуляти відчуття замкнутого професійного простору й відсутність реального соціального результату своєї роботи, що й спонукало шукати інших механізмів застосування здобутих навичок і знань. Гельсінська спілка з прав людини має чималу історію боротьби за права людини, про яку відомо всім правникам ще зі студентської лави.

 

На сьогодні УГСПЛ продовжує правозахисну традицію й бере безпосередню участь у формуванні правосвідомості громадян, що є основою правової держави. Це й визначило вибір звернутися до УГСПЛ для волонтерської роботи. Зауважу, що співпраця з УГСПЛ є цікавою, продуктивною й взаємовигідною. З одного боку вона забезпечує значне практичне збагачення професійного світогляду, тому що весь час працюєш з питаннями, якими вкрай рідко займаєшся на роботі, звертаєшся до відповідної бази законодавства, цікавишся судовою практикою тощо, відтак автоматично формуєш особисту базу знань з питань, які насправді є життєво важливими для багатьох соціальних верств населення, для яких УГСПЛ єдиний спосіб захистити свої права.

Більш того, досвід роботи в УГСПЛ є унікальним, так наприклад, нещодавно я брала участь у складанні заяви до Європейського суду з прав людини, а це важливий досвід для будь-якого юриста. З іншого боку в умовах корпоративної глобалізації та національних економічних умовах «особистого виживання» робота в УГСПЛ зберігає цінність хай невеликого, але особистого вкладу в важливу соціальну справу, адже мені нічого не вартує поділитися своїми знаннями й досвідом, витративши невеличку кількість часу, чим домогти людині захистити свої права.

 

Оля Цілик, студентка 5 р.н. факультету правничих наук НАУКМА, минулого року здобула ступінь бакалавра права з відзнакою

Мені подобається УГСПЛ тому, що вони мрійники! І не ті мрійники, які свої мрії мріють, а ті, які їх здійснюють. Чи не кожен з нас скаже, що хотів би бачити нашу країну демократичною, правовою, справедливою. А хто готовий витратити на це свій час, гроші або зусилля? У Спілці працюють, вчать, допомагають і реалізовують проекти якраз ті, хто зголосився не лише мріяти, але й діяти. Прийшовши сюди, я, зрозуміла, що великі ідеали досягаються маленькими, але наполегливими кроками; а процес крокування захопливий і пізнавальний. В УГСПЛ знайдеться робота для всіх: юристів, журналістів, педагогів і режисерів.

За час знайомства з УГСПЛ (з весни 2009) я займалася юридичними консультаціями, допомагала в організації фестивалю Docudays.ua, брала участь у Форумі правозахисних організацій, допомагала в укладенні щорічної Доповіді правозахисних організацій про стан дотримання прав людини в Україні, брала участь у Молодіжній  школі з прав людини, проводила правозахисний Квест «Liberté»  та навіть встигла реалізувати власний невеличкий  освітній проект з прав людини в Бучанській школі-інтернаті.

Долучайтеся до нашої дружньої команди!

 

 

 

 

 

 

Катерина Бондар, ТОВ «Національне правниче бюро»

Завдяки волонтерству в Українській Гельсінській Спілці з прав людини я набула досвіду проведення юридичного аналізу ситуації, складення юридичних висновків, консультування громадян, особливо соціально незахищених, які опинилися у складній ситуації і яким потрібна допомога правозахисника для виходу з неї. Я раджу долучатися до волонтерства в УГСПЛ іншим студентам-правникам, які прагнуть спробувати свої сили в різних галузях

права і допомогти при цьому тим, кому ця допомога вкрай необхідна і хто буде безмежно вам вдячний.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Людмила Бардюжа ТОВ “ЕР-ДЖІ-ДЕЙТА”

Скажу коротко, волонтерство в УГСПЛ це цікаві зустрічі, нові знайомства, досвід, перспективи для професійного зростання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Анна Нагаєвська, міжнародна організація з міграції (МОМ) Представництво в Україні  Діяльність  в УГСПЛ безперечно вплинула на моє розуміння багатьох правозахисних процесів, дозволила розширити бачення сфери основних свобод та прав людини, а також відчути велику відповідальність за якість та своєчасність своєї праці. Адже людина, права якої хоч раз були порушені, як ніколи, покладається на поради правозахисників, та потребує їх допомоги.

Для мене УГСПЛ стала чудовим стартовим майданчиком та доброю школою, визначивши мій основний шлях та призначення у юриспруденції. Завдяки професіоналізму співробітників Спілки перші кроки молодих фахівців кар’єрними сходинками стають більш легкими та впевненими.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: