Публікація

Українська Гельсінська спілка з прав людини готує 40 адвокатів нового покоління

Правозахисники відібрали 40 адвокатів з усієї України, яких навчать ефективно захищати права людини, застосовуючи міжнародні механізми.

Міжнародні механізми захисту прав людини мають ефективно працювати в Україні, і їх впровадження здатні прискорити українські адвокати, переконані організатори курсу «Застосування міжнародних стандартів прав людини на національному рівні» Українська Гельсінська спілка з прав людини та Мережа будинків прав людини.

Дар’я Свиридова, національний координатор курсу в Україні  впевнена: “Програма дозволяє навчити адвокатів нового покоління. Адвокатів, які професійно у своїй щоденній практиці зможуть розпізнавати порушення прав людини. Захищати жертв порушень прав людини, використовуючи стандарти та цінності прав людини в першу чергу на національному рівні. Навчання дозволяє по іншому подивитися на свою роботу: аргументацію позиції адвоката у справі, пошуки нових шляхів захисту прав клієнта“.

Організатори відзначають – подібний курс є унікальним і ніколи досі не проводився ані в Україні, ані в країнах пострадянського простору. Окрім українських адвокатів участь в навчанні візьмуть їх колеги з Росії, Азербайджану, Білорусі та Молдови.

Бажаючих взяти участь в навчанні було 10 осіб на одне місце, тому організаторам, зважаючи на актуальність та важливість тематики,  довелося цього року збільшити кількість місць з  25 до 40.

Викладати на курсі будуть відомі міжнародні експерти: правозахисники, вчені та представники Європейського суду з прав людини.

Сергій Заєць національний координатор курсу в Україні: «Ми сподіваємось, що адвокати зможуть побудувати «місток» від загальних принципів прав людини до практичної реалізації цих прав. Наприклад, адвокати повинні навчитися відстежувати, наскільки застосування тих чи інших національних норм відповідає міжнародним стандартам прав людини і вміти переконливо аргументувати свою позицію на захист прав клієнта”.

Курс підтримало Міністерство іноземних справ Норвегії.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: