Публікація

УГСПЛ звернула увагу помічника Генерального Секретаря ООН з прав людини на недоліки у роботі українських чиновників

Зустріч відбулась у рамках чергового робочого візиту Івана Шимоновича до України.

Минулої суботи, 28-го травня помічник Генерального Секретаря ООН з прав людини Іван Шимонович зустрівся у Києві з представниками українських неурядових громадських організацій.

В ході спільного обговорення сучасних проблем українського суспільства взяв участь Олег Мартиненко, керівник аналітичного напрямку УГСПЛ. Він звернув увагу представників ООН була на декілька аспектів.

По-перше, правозахисник зауважив про недостатню активність органів влади в реалізації Національної стратегії в сфері прав людини. По-друге, Олег Мартиненко відмітив надзвичайно розрізнену та епізодичну роботу України в сфері документації фактів порушень міжнародного гуманітарного права і воєнних злочинів.

Також керівник аналітичного напряму наголосив на неосвіченості політичної еліти та держслужбовців у сфері правосуддя перехідного періоду. На його думку, чиновники погано обізнані щодо резолюцій ООН та світового досвіду в цій сфері, а держава не готова сприйняти принципи правосуддя перехідного періоду для подолання кризових явищ, які пов’язані зі збройним конфліктом в Україні.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: