Публікація

У Києві стартує 8-й Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

З 25 до 31 березня у столичному Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) та Німецькому культурному центрі «Ґете-Інститут» (вул. Волоська 12/4) відбуватиметься Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Відкриватиме Docudays UA фаворит багатьох міжнародних фестивалів – фільм «Інший “Челсі”: історія з Донецька» німецького режисера Якоба Пройсса. На відкриття фестивалю 25 березня Якоб Пройсс запросив трьох донецьких шахтарів – героїв свого фільму.

Ведучі церемонії відкриття – подружжя журналістів Єгор Соболєв та Марічка Падалко.

Цьогоріч Docudays UA приєднався до міжнародної акції «Порожній стілець» на підтримку правозахисника, лауреата Нобелівської премії миру Лю Сяобо.

На фестивалі Docudays UA фільми змагаються у двох конкурсах – творчому і правозахисному. Кожен конкурс має призовий фонд. Від 2009 року у визначенні найкращого фільму також беруть участь студенти київських вищих шкіл. Свого переможця шляхом анонімного анкетування традиційно обирають і глядачі.

Другий рік поспіль організатори фестивалю на знак пам’яті про друга і продюсера фестивалю Андрія Матросова вручають особливу премію. Нагороду команда Docudays UA вручить фільму, в якому побачить найбільше любові.

 

Вхід на всі кінопокази традиційно БЕЗКОШТОВНИЙ.

 

Запрошуємо також на інші події в рамках Docudays UA

 

25 березня 2011 року в Синій залі Будинку кіно о 18 год. відбудеться брифінг за участі режисера фільму-відкриття Якоба Пройса, а також членів журі творчого конкурсу – кінодокументаліста Мірослава Янека (Чехія), продюсера Улдіса Секуліса (Латвія),

 

 

 

 

режисерки Манон Луазо (Франція), режисера Марчіна Кошалки (Польща), кінокритика Аліка Шпилюка (Україна).

26 березня о 12 год. відбудеться нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу карикатур та відкриття виставки робіт художників-карикатуристів. Цього року конкурс присвячений проблемам утискання свободи слова, мирних зібрань та асоціацій в Україні (хол Будинку кіно).

26 березня об 11 год. відбудеться майстер-клас «Як убезпечитися від протиправних дій міліції». Захід проведуть відомі правозахисники: голова правління УГСПЛ Аркадій Бущенко та голова ГО «Черкаський центр моніторингу дотримання прав людини» Володимир Батчаєв (Блакитна вітальня Будинку кіно).

 

Також на глядачів чекають:   Майстер-клас і ретроспектива стрічок легенди чеської кінодокументалістики Мірослава Янека.

По-весняному романтична панорама «Нове кіно Балтії», яку представить латвійський продюсер Улдіс Секуліс.

Спеціальний показ фільму «Серійні убивства в країні Путіна» та зустріч із автором -французькою режисеркою Манон Луазо.

Презентація останніх двох фільмів одного з найяскравіших представників сучасної польської кінодокументалістики Марчіна Кошалки та ексклюзивна можливість подискутувати з автором.

Особливий гість: популярний російський режисер Павєл Костомаров представить українську прем’єру фільмів «Я люблю тебе» та «Удвох».

Семінар Dragon Forum (Польща) спільно з Docudays UA: Від задуму до глядача. Розробка проекту документального фільму. Тренінгові програми 2011—2012 для продюсерів і режисерів документального кіно у Польщі й Україні та ринок проектів у Кракові. «Три вечори в дружньому колі». У кінозалі Німецького культурного центр «Ґете-Інститут» відбуватиметься показ найкращих фільмів друзів Docudays UA – фестивалів Verzio (Угорщина), Watch Docs (Польща) та ZubrOFFka (Польща).

Стежте за анонсуванням подій фестивалю на нашому сайті www.docudays.org.ua

 

Програму фестивалю можна знайти за цим посиланням: http://www.docudays.org.ua/2010/index.php?option=com_content&view=article&id=314&Itemid=140

 

Контактуйте:                                           

                                              Катерина Бабкіна,

тел. + 38 067 946 06 50,

                                                            [email protected]

 

                                                            Юлія Милая,

тел. + 38 050 515 07 44,              

[email protected]

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: