Публікація

Священики Московського патріархату в Криму намагаються привласнити церкву Київського патріархату

Минулого тижня до керівництва органів місцевого самоврядування села Кумове  Роздельненського району  звернулися священники Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП – ред.), аби вирішити питання передачі церкви Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП – ред.) у їх власність.

«Під час цієї зустрічі священики Московського патріархату розпитували, кому належить приміщення, де відбуваються богослужіння УПЦ КП та тим, хто їх проводить. Також вони цікавилися на підставі  яких законів існує церква КП в Кумове. Отримавши відповіді, священники вимагали від голови місцевого самоврядування, аби той вирішив питання про передачу приміщення церкви, яка належить Управлінню Кримської єпархії УПЦ КП в розпорядження священників УПЦ МП Джанкойсько-Роздольненської єпархії», — повідомив  ІА «Голос Криму» Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент.

Владика Клімент на сессіі ПАРЄ (жовтень 2016)
Владика Клімент на сессіі ПАРЄ (жовтень 2016)

Коментуючи ситуацію навколо релігійної споруди, владика зазначив, що церква в селі Кумове належить Управлінню Кримської єпархії УПЦ КП:  «Вона не є власністю громади села, а тому місцева влада не може розпоряджатися цим майном та приймати по ньому якісь рішення».

Він також констатував, що у разі появи у цій церкві священників Московського патріархату вся відповідальність за їх дії буде лежати особисто на Митрополиті УПЦ МП Онуфрії.

Підготувала Олександра Незванна для ІА «Голос Криму»

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: