Публікація

Суд на захисниками озера Качине. Свідки вказали, що паркан зламали озброєні “тітушки”

4 листопада у Дарницькому райсуді Києва відбулося чергове засідання за позовом забудовників проти рятівників озера Качиного.

Цього разу суддя Віталій Даниленко заслухав свідків з боку відповідачів – Марію Комаровську, Любов Шпирко, Сергія Мазура, Ганну Лопусєву, Ніну Миронюк та Дениса Черкашина. Всі свідки під присягою заявили, що вони не бачили, як відповідачі руйнували майно позивача та перешкоджали роботі будівельної техніки. Натомість майже всі свідки помітили, що на будівництві були присутні так звані “тітушки” у кількості від 40 до 80 людей. Ці “тітушки” діяли організовано, були одягнуті у схожий одяг, деякі з них були озброєні холодною зброєю та пістолетами. Деякі свідки особисто бачили, як ці люди зруйнували паркан, а також, як вони били присутніх на будівництві захисників озера Качине. Свідок Сергій Мазур сказав, що зазначені особи діяли явно в інтересах забудовника, оскільки своїми діями намагалися зупинити мітинг протесту проти ліквідації озера Качине та забезпечити доступ техніки, яка засипала його будівельним сміттям. Сергій Мазур також сказав, що “тітушки” погрожували йому особисто фізичною розправою, якщо він негайно не залишить будівельний майданчик.

Захисники озера Качиного збираються біля суду
Захисники озера Качиного збираються біля суду

Після заслуховування всіх свідків суддя вирішив, що наступне засідання по справі відбудеться 11 листопада об 11:00. На ньому продовжиться слухання свідків з боку відповідача, загальна кількість яких дорівнює 27.

14947667_1102870853094203_5161454500281603483_n

Нагадаємо, що позивач ТОВ “БК “АЗУР ГРУП” та КП “Житлоінвестбуд-УКБ”, як третя сторона, звинувачують громадських активістів Тамару Харчилаву, Сергія Куценка, Сергія Миронюка та Вікторію Бегаль у завданні збитків шляхом руйнування декількох секцій тимчасового паркану та перешкоджання роботі будівельної техніки. Позивачі вважають, що цим вони завдали їм збитків на суму біля 200 000 гривень.

Адвокат Олена Сапожнікова коментує підсумки судового засідання.
Адвокат Олена Сапожнікова коментує підсумки судового засідання.

Забудовник хоче ліквідувати озеро Качине на Позняках і побудувати на його місці багатоповерхівку із підземним паркінгом та виділенням деякої частки квартир для потерпілих від діяльності “Еліта-Центр”. ТОВ “БК “АЗУР ГРУП” та КП “Житлоінвестбуд-УКБ” аргументують своє право розпорядженням КМДА від 26 грудня 2014 № 1538, а також рішенням Київради від 26 грудня 2014 року № 767/767 за підписом Віталія Кличка.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: