Публікація

Стартував набір на навчальний курс «Стандарти прав людини у практиці адвокатів та суддів»

1 березня стартував конкурсний набір на навчальний курс «Стандарти прав людини у практиці адвокатів та суддів», про що було оголошено на прес-ланчі, організованому Українською Гельсінською спілкою з прав людини

Навчальний курс «Стандарти прав людини у практиці адвокатів та суддів» це унікальний освітній інструмент, що має на меті підвищення професійного потенціалу суддів та адвокатів задля сприяння дотриманню і захисту прав і свобод людини в Україні, а також впровадження міжнародних стандартів у галузі прав людини в національну правову систему.

DSC_0764

Адвокат, виконавчий директор УГСПЛ Аркадій Бущенко під час зустрічі наголосив, що настав час вийти на ринок з власним продуктом.

DSC_0620

«Відмінність цього курсу від багатьох інших полягає в тому, що ми зосереджуємося на стандартах прав людини і поглиблено вивчаємо не тільки ці стандарти, але їх впровадження, використання цих стандартів в адвокатській практиці», — підкреслив він.

Під час навчання, що триватиме протягом року, учасники зможуть дізнатися більше про теорію та історію прав людини, європейську систему захисту прав людини, підходи Європейського Суду з прав людини до тлумачення і застосування Конвенції, отримають поглиблені знання про стандарти окремих прав, гарантованих Конвенцією, а також набудуть навичок і умінь необхідних для ефективного застосовувати отриманих знань при здійсненні захисту прав клієнтів або здійсненні правосуддя на національному рівні.

DSC_0668

Як зазначив на презентації Іван Ліщина, урядовий уповноважений України у справах Європейського суду з прав людини – «Практична користь від курсу «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів» в тому, що ви навчитесь аналізувати рішення Європейського суду, фактичні обставини конкретних справ з точки зору критеріїв прийнятності, відбирати релевантні факти, формулювати правові позиції по справі з точки зору стандартів прав людини, та будувати аргументацію порушень. А що найголовніше – будете працювати над цим в команді професіоналів».

До участі у конкурсному відборі запрошуються українські адвокати та судді, що зацікавлені у нових знаннях та передових професійних інструментах, задля встановлення верховенства права в Україні.

За словами координатора освітніх програм для юристів УГСПЛ Дар’ї Свиридової, відбір на участь кандидатів в курсі складатиметься з двох кроків: заповнення анкети та виконання завдання.

DSC_0704

«Це дасть можливість майбутнім учасникам зрозуміти чи вони дійсно хочуть навчатися за цією програмою, що вона дійсно є для них і цінною, ​​і змістовно важливою», — підкреслила вона.

Адвокат Регіонального центру з прав людини, експерт УГСПЛ Сергій Заєць переконаний, що даний курс є єдиним на території України системним курсом з навчання прав людини.

DSC_0655

«Цінність цього курсу, насамперед, полягає в тому, що ті, хто навчається за цією програмою, протягом року залишаються зануреними в цю тематику. Вони змушені будуть систематично повертатися до навчання матеріалів. І найголовнішим результатом є зміна шаблонів мислення», — зазначив експерт.

У свою чергу PR-менеджер компанії ЛІГА: ЗАКОН Марія Іваник пообіцяла, що учасників курсу чекає багато сюрпризів від компанії.

DSC_0746

«Ми прагнемо всіляко допомагати адвокатам нашими продуктами. На нашій платформі є абсолютно все законодавство», — зазначила вона.

Курс впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини (УГСПЛ) в партнерстві з Освітнім Домом прав людини в Чернігові, Фондом Домів прав людини, Гельсінським Фондом з прав людини (Варшава, Польща), а також Львівським національним університетом ім. Івана Франка. Генеральний медіа-партнер – ЛІГА:ЗАКОН.

Звертаємо вашу увагу, що участь в навчальному курсі «Стандарти прав людини в практиці адвокатів та суддів» є безкоштовною.

Останній день реєстрації на участь у курсі 20 березня 2017 року.

Більше подробиць на нашому сайті http://hrs-course.helsinki.org.ua/

Більше про навчальні курси у Facebook

 Даний курс було розроблено за фінансування Міністерства міжнародних справ Канади в рамках проекту УГСПЛ «Права людини понад усе», активності в рамках якого завершено в лютому 2017 року. Практична імплементація курсу розпочнеться навесні 2017 року в рамках проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії», який також впроваджується УГСПЛ.

Цей захід став можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через USAID. Американський народ, через USAID, надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 55 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. Починаючи з 1992 р., Агентство США з міжнародного розвитку надало Україні технічну та гуманітарну допомогу на суму 1,8 мільярда доларів.

Детальнішу інформацію про програми USAID в Україні можна отримати на офіційному веб-сайті USAID http://ukraine.usaid.gov та сторінці у Facebook https://www.facebook.com/USAIDUkraine.

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: