Публікація

Сьгодні біля посольства РФ відбудеться акція «О 6 ранку я винен»: перфоманс активістів про затриманих у Криму

14 жовтня о 16:00 біля Посольства Російської Федерації активісти громадської організації «Крим SOS» представлять перфоманс про те, чому і навіщо 12-го жовтня в Криму відбулися обшуки в будинках кримських татар.

Нагадаємо, що у середу, 12 жовтня, в районі 6 ранку силовиками російської окупаційної влади в Криму були затримані кримські татари Тимур Абдуллаєв, Узеір Абдуллаєв, Айдер Саледінов, Еміль Джемадінов і Рустем Ісмаїлов. Щодо всіх них порушено кримінальні справи за статтею 205.5 КК РФ «Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації». Мова йде про організацію та участь у діяльності «Хізб ут-Тахрір». Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з цією подією та назвало дії Російської Федерації продовженням репресивної політики, спрямованої на залякування населення півострова з метою подавлення будь-яких проявів інакомислення і громадського спротиву незаконній окупації.

Раніше, 7 вересня, суд у Ростові-на-Дону суд виніс вирок кримським мусульманам також нібито пов’язаним з цією організацією. Севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого російська влада назвала “організатором осередку „Хізб ут-Тахрір“, отримав 7 років колонії загального режиму, Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваітов і Нурі Примов  були засуджені на 5 років виправної колонії загального режиму.

Акція відбудеться 14 жовтня в 16:00 біля будівлі Посольства Російської Федерації (пр-т Повітрофлотський 27).

Контакт для ЗМІ – Юлія Федотовських (098) 782-84-96, [email protected].

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: