Публікація

«Щодня в Україні від забрудненого довкілля помирає 480 осіб». Екологи та правозахисники пропонують зміни

Нещодавно стартував проект «Думайдан – 2016». Ініціатива об’єднала небайдужих правозахисників та екологів задля збереження зелених зон в містах і селищах.

У рамках проекту, організація “Екологія – Право – Людина” представила аналітичний документ «Парки замість бетону: нова політика у сфері управління зеленими насадженнями». На сторінках публікації автори пропонують кроки до якісних змін у ситуації, в якій існують зелені зони. Вони звертають увагу на серйозні проблеми в цій галузі, серед яких – відсутність комплексної програми озеленення населених пунктів, відсутність відповідальності за частину правопорушень у сфері охорони зелених насаджень та нестача спеціалістів з експертними знаннями.

За переконанням представників організації, невирішення цих та інших зазначених проблем може призвести до катастрофічних наслідків. Так, представлена в документі статистика свідчить, що в Україні щодня від забрудненого довкілля вмирає 480 осіб, серед яких 288 – діти. Основною причиною таких шокуючих цифр, екологи називають забруднене повітря та низьку якість питної води. Також, окрім реальних загроз для життя мешканців міст та седищ, експерти наголошують на серйозних економічних втратах, які можуть понести населені пункти.

У документі представлено ряд пропозицій, направлених на структурні зміни на трьох рівнях: нормативно-правовому, адміністративно-інституційному та бюджетному.  Також колектив спеціалістів з екології, права та екологічної економіки озвучує позиції сторін, зацікавлених у розвитку нової політики та називає основних її противників. Окрема увага присвячена соціальним ризикам реалізації запропонованої програми.

Докладніше зі  змістом аналітичного документу можна ознайомитись тут .  

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Вимагаємо припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів

Представники українського громадянського суспільства констатують небезпечну тенденцію щодо переслідування органами правопорядку антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів...

12 April 2024

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: