Публікація

Правозахисники: боротьба з дискримінацією відбувається тільки для замилювання очей ЄС

Коаліція з протидії дискримінації (КПД) стверджує, що антидискримінаційне законодавство в Україні створюється не для захисту прав людини, а лише для лібералізації візового режиму з Європейським Союзом. Адже черговий законопроект Мінюсту, від обговорення якого громадськість відсторонили, знову не містить достатніх ефективних механізмів захисту постраждалих.

Для того, аби змінити ситуацію, з нагоди саміту Україна-ЄС громадські активісти влаштували під стінами Комітету Верховної  Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин перфоменс.

Під час акції  активісти  у ролі осіб, які зазнали дискримінації за різними ознаками (вік, стать, релігія, стан здоров’я тощо) зверталися до судді з проханням захистити їх. Та суддя в законі не знайшов  механізмів захисту. Адже законодавці «забули» їх туди вкласти.

Акція продемонструвала беззахисність українців та відсутність можливості захистити себе правовим шляхом.

Після вистави представники Коаліції з протидії дискримінації передали депутатам пропозиції по покращенню законопроекту та запропонували створити робочу групу із залученням експертів громадянського суспільства для подальшої роботи над ним.

За словами спів-координатора Коаліції Ірини Федорович: «КПД готова надати своїх експертів, пропозиції та іншу допомогу у роботі над вдосконаленням як цього законопроекту, так і розробки інших, що стосуються запобігання та протидії дискримінації в Україні».

Для довідки:

Коаліція з протидії дискримінації в Україні — це об’єднання організацій громадянського суспільства та незалежних експертів, яке солідарно працює в інтересах дискримінованих в Україні груп для досягнення дійсної рівності.

Коаліція з протидії дискримінації в Україні була заснована 5 квітня 2011 року як всеукраїнська недержавна громадська правозахисна ініціатива шляхом підписання українськими неурядовими організаціями спеціального Меморандуму. 15 липня 2012 року прийнято рішення про перетворення Коаліції на спілку, що об’єднує неурядові організації та індивідуальних експертів, згуртованих довкола цінностей прав людини та які беруть участь у справі подолання дискримінації в Україні.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: