Публікація

Позиція народного депутата Іштвана Гайдоша щодо його номінування на “Будяк року 2013”

Українська Гельсінська спілка з прав людини отримала звернення народного депутата Іштвана Гайдоша щодо його номінування на "Будяк року 2013" як автора «найнебезпечнішої законодавчої ініціативи у галузі прав людини». До вашої уваги повний текст документу

Я з прикрістю дізнався про те, що мене заявлено, як номінанта на антипремію, як брутального порушника прав людини, але разом з тим дякую за надану можливість висвітлення моєї позиції стосовно законопроекту, який став приводом для цього.

Я свій підпис, під цим документом поставив довірившись авторитету «Асоціації міст України», яка ініціювала відповідний законопроект. Але після вивчення його змісту та зрозуміння тих загроз які потенційно несуть окремі положення цього документу для забезпечення і захисту прав людини свій підпис я відкликав.

На даний час я не є автором законопроекту №3301 про, що свідчить і офіційний сайт Верховної Ради України. Цей законопроект передчасно, без належної експертної оцінки був зареєстрований у парламенті. Вважаю, що зміни до закону «Про доступ до публічної інформації» повинні вноситися лише на основі пропозицій експертів та журналістів. Перед тим як надавати відповідний законопроект на розгляд парламенту, необхідно провести широке обговорення із залученням відповідних спеціалістів, організувати круглі столи, комітетські слухання. Громадськість та журналісти повинні безпосередньо приймати участь у підготовці таких змін. Про це в свій час ,а саме 24 вересня я повідомив громадськість через засоби масової інформації.

З повагою

Народний депутат України,                                                           І.Гайдош

 

 

 

 

 

 

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: