Публікація

Помилка у прізвищі на заваді права власності

Юристи УГСПЛ на Хмельниччині місцевій жительці подолати популярну проблему в регіоні.

До громадської приймальні УГСПЛ у  Хмельницькому звернулась пенсіонерка. Жінка має інвалідність 3-ої групи та проживає в селі, має будиночок та присадибну ділянку. Сім’ї та родичів у неї немає. Нещодавно пані Валентина (ім’я змінено) вирішила зареєструвати право власності на присадибну ділянку, щоб “спокійно спати, бо час зараз страшний”. Проте при реєстрації виникла проблема – в державному акті на право приватної власності на земельну ділянку для обслуговування житлового будинку було допущено помилку в написанні прізвища.

Тоді пані Валентина звернулась до громадської приймальні УГСПЛ у Хмельницькому, що діє на базі ХОГО “Хмельницька правова ліга”. Юристка приймальні Анастасія Площинська підготувала заяву про встановлення факту належності правовстановлюючого документу. В результаті – Хмельницький міськрайонний суд виніс рішення на користь заявника.

Сьогодні жінка отримала рішення суду та може зареєструвати право власності на землю. Тепер пані Валентина виявила бажання укласти договір дарування з дівчинкою, яка їй допомагає по господарству вже довгий час.

У разі, якщо у Вас виникли питання юридичного характеру, можете звертатись до Мережі громадських приймалень Української Гельсінської спілки з прав людини.

 

Якщо помітили помилку на сайті, будь ласка, виділіть текст та натисніть ctrl-enter.

Також може бути корисним

Приєднуйтесь

Робiмо велику справу разом!
Підтримати Стати волонтером Пройти стажування

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: